Atleta Florentina Marincu dublă vicecampioană naţională de seniori

10 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La Bucureşti au avut loc Campionatele Naţionale de atletism în sală, pentru seniori şi tineret, o ultimă competiţie la care sportivii prezenţi au avut posibilitatea să îşi facă baremul de calificare pentru apropiatele Campionate Europene de la Glasgow, programate între 1 şi 3 martie. Au participat la întrecerile naţionale de la Bucureşti 321 de sportivi (124 la feminin şi 197 la masculin, reprezentând 99 de cluburi şi asociaţii sportive din ţară.

Andrei Răzvan Deliu (legitimat la SCM Deva) este singurul sportiv din judeţul Hunedoara care la ediţia din acest an a reuşit să se impună şi să urce pe primul loc al podiumului de premiere, în proba de săritura cu prăjina, fiind din nou medaliat cu aur, pentru a treia oară consecutiv. El a avut o săritură care a măsurat 5,00 m, mult sub potenţialul lui.
Florentina Marincu-Iuşco (foto) a câştigat două medalii de argint la ediţia din acest an, dar trebuie menţionat că ea a evoluat cu febră, fiind răcită, medicul de concurs avizând totuşi participarea ei la competiţie. Deveanca a câştigat o medalie de argint în proba de 60 m, timp înregistrat 7.56 sec. (sosind la trei sutimi de secundă de ocupanta locul I) şi apoi o altă medalie de argint la săritura în lungime (6.38 m), unde rivala ei, Alina Rotaru, a dominat proba, pe care a câştigat-o cu 6.70 m.
Antonia Irimie (legitimată la SCM Deva) a încheiat proba de săritura cu prăjina pe locul secund în proba senioarelor cu o încercare care a măsurat 3.40 m, mult însă sub posibilităţile atletei din Deva.
Junioara Georgiana Timu (CNS Cetate Deva) a concurat la triplusalt unde a avut o bună evoluţie, săritura ei cea mai reuşită măsurând 12.62 m şi păstrează o bună şansă la a fi pe podiumul de premiere la Cupa Balcanică de atletism pentru juniori de la Istanbul. Tânăra atletă din Deva a concurat şi la săritura în lungime, finalizând competiţia pe locul opt cu 5,66 m, dar ea a urcat pe podiumul de premiere la categoria tineret la ambele probe la care a participat în concursul de la Bucureşti.
Au fost şi surprize neaşteptate la ediţia din acest an, poate cea mai mare fiind evoluţia săritorului Marian Oprea, (el a evoluat la triplusat), cel care a ratat calificarea la Campionatele Europene de la Glasgow, el fiind înregistrat cu o săritură măsurând 15.81 m.
Federaţia Română de atletism va comunica în zilele următoare lista atleţilor care vor participa la europenele din Scoţia.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. VIAŢA, O CĂLĂTORIE SUBLIMĂ (5)

Dacă aţi citit articolul anterior, ştiţi deja că nu-mi plac măştile, nu le-am purtat, n-am rezonat niciodată cu ele. Însă...

Liliana-Rodica Ursica, preşedinte interimar la PSD Geoagiu

După plecarea lui Ion Hojda din PSD, social-democraţii s-au regrupat rapid şi au desemnat un nou şef al organizaţiei PSD...

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă îl ameninţă cu demiterea pe directorul Termocentralei Mintia

După declaraţiile conducerii ALDE Hunedoara, cum că Termocentrala Mintia are în plan importul de cărbune din Indonezia, datorită conţinutului scăzut...

Închide