Actualitate

Atenție, nu plătiți ca proștii! Escrocherie în numele ANAF

O nouă escrocherie a fost des­co­perită de către cei de la ANAF. La sesizarea unui contribuabil, ANAF a identificat un nou tip de escrocherie: o persoană care folosea, fără drept, o calitate oficială – inspector superior ANAF -, solicita sume de bani în numele instituției.

Metoda de plată, crypto monede
Solicitarea frauduloasă a fost trans­misă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, [email protected]. Prin email s-au transmis: un termen limită pentru depunerea banilor, suma solicitată (2178 USD!) precum și me­toda de plată: crypto monede. Aceste elemente, nespecifice unei instituții de stat, au dat de gândit contribuabilului, care a contactat administrația fiscală din raza domiciliului, singura acțiune recomandabilă în situația în care orice contribuabil are suspiciuni cu privire la situația fiscală proprie.

Aviz de verificare
„Menționăm că orice persoană fizică ce urmează a fi supusă verificării si­tuației fiscale personale va primi un aviz de verificare, care cuprinde te­meiul juridic al verificării, data de în­ce­pere a verificării, perioada ce urmează a fi supusă verificării, posibilitatea de a solicita amânarea datei de începere a verificării (amânarea se poate solicita o singură dată, pentru motive justificate), solicitarea de informaţii şi înscrisuri pentru verificare, solicitarea de de­punere a declarației de patrimoniu și de venituri. În plus față de elementele de mai sus, avizul conține:
lrubrica „persoana de contact” care se comple­tează cu numele și prenumele unuia dintre membrii echipei de inspectori fiscali și numărul de telefon la care acesta poate fi contactat;
lmențiunea că la data începerii verificării situației fiscale personale, persoana fizică este invitată să se prezinte la sediul (locul unde se va desfășura verificarea situației fiscale personale) organului fiscal emitent al avizului, cu precizarea adresei acestuia”, se arată într-un comunicat al celor de la ANAF.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura