Actualitate

Atenție, inspectorii antifraudă vor avea pistoale

Ministrul finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de inspectorii regio­na­lelor ANAF, ca până acum, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii, iar inspectorii vor purta armă pentru a se apăra la nevoie, scrie Libertatea.

Pentru siguranța activității
„Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor anti­fraudă. Trebuie să spun că noutatea este legată de militarizare şi de a­ceastă posibilitate pe care o vor avea, le­gală, de portarmă, inclusiv de pro­tecţie în timpul serviciului”, a afirmat Marcel Boloș. Ministrul a explicat că inspectorii antifraudă se confruntă uneori cu situaţii în care traficanții de mărfuri ilegale nu reacţionează calm când sunt anunţaţi că li se ridică marfa, iar înarmarea este necesară pentru si­guranţa activităţii pe care o desfă­şoară inspectorii pe teren.

Fac câteva ore pe drum
O altă noutate o reprezintă moda­li­tatea de control. „Să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi urmărită de servicii teritoriale jude­ţene. Până acum, funcţionau la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu maşina Inspecţia Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicite era pierdut pe dru­muri”, a adăugat el.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura