Comunitate

Atelier de vacanţă la Ribiţa

Magdalena Şerban

În perioada 23 august – 3 septembrie, Şcoala Generală cu clase I-VIII „Preot Iosif Comşa“ din Ribiţa, în colaborare cu Biblioteca Comunală şi cu Căminul Cultural din localitate, a organizat pentru elevii din comună o activitate extraşcolară, numită „Atelier de vacanţă“.

Aflată deja la cea de-a patra ediţie, activitatea, iniţiată şi coordonată de profesoara Cecilia Monica Duşan, bibliotecar, sub îndrumarea profesoarei Ramona Maria Clej, directorul şcolar, s-a desfăşurat în sala Căminului Cultural Ribiţa şi a avut ca temă pictura pe sticlă, unul din vechile meşteşuguri ale ţăranului român, meşteşug pe care acesta l-a adus la stadiul de artă. La acţiune, au participat şapte elevi din comuna Ribiţa, cu vârste cuprinse

între nouă şi 16 ani, elevi ai şcolii din localitate, dar şi ai unor şcoli din municipiul Brad. Au fost pictate aproape 30 de icoane pe sticlă, care vor fi înrămate şi expuse, alături de celelalte lucrări din anii trecuţi, în incinta Primăriei comunei Ribiţa şi a Şcolii Generale „Preot Iosif Comşa” din Ribiţa.

Deoarece elevii s-au dovedit extrem de pasionaţi şi interesaţi să înveţe tehnica picturii pe sticlă, organizatorii invită în vacanţa de vară din 2011, elevii din toată zona Brad, precum şi din împrejurimi, care sunt interesaţi de pictură, să participe la „Atelierul de vacanţă“ de la Ribiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura