Atelier de vacanţă la Ribiţa

8 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În perioada 23 august – 3 septembrie, Şcoala Generală cu clase I-VIII „Preot Iosif Comşa“ din Ribiţa, în colaborare cu Biblioteca Comunală şi cu Căminul Cultural din localitate, a organizat pentru elevii din comună o activitate extraşcolară, numită „Atelier de vacanţă“.

Aflată deja la cea de-a patra ediţie, activitatea, iniţiată şi coordonată de profesoara Cecilia Monica Duşan, bibliotecar, sub îndrumarea profesoarei Ramona Maria Clej, directorul şcolar, s-a desfăşurat în sala Căminului Cultural Ribiţa şi a avut ca temă pictura pe sticlă, unul din vechile meşteşuguri ale ţăranului român, meşteşug pe care acesta l-a adus la stadiul de artă. La acţiune, au participat şapte elevi din comuna Ribiţa, cu vârste cuprinse

între nouă şi 16 ani, elevi ai şcolii din localitate, dar şi ai unor şcoli din municipiul Brad. Au fost pictate aproape 30 de icoane pe sticlă, care vor fi înrămate şi expuse, alături de celelalte lucrări din anii trecuţi, în incinta Primăriei comunei Ribiţa şi a Şcolii Generale „Preot Iosif Comşa” din Ribiţa.

Deoarece elevii s-au dovedit extrem de pasionaţi şi interesaţi să înveţe tehnica picturii pe sticlă, organizatorii invită în vacanţa de vară din 2011, elevii din toată zona Brad, precum şi din împrejurimi, care sunt interesaţi de pictură, să participe la „Atelierul de vacanţă“ de la Ribiţa.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Echipă de Liga I la Lupeni

Minerul Lupeni s-a impus cu scorul de 3-2 în partida din deplasare cu Gloria Arad, din etapa a V-a a...

UDMR si PRM intrã în lupta pentru Colegiul Hateg

După PNL, PSD şi PDL, care lucrează de zor pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari şanse de izbândă în...

Începe să se facă dreptate!

Lucrurile par să se aşeze la Brad, în ceea ce priveşte imobilul care adăpostea Muzeul Aurului, după ce tranzacţia acestuia...

Închide