Asociere pentru reabilitarea bazei sportive „Michael Klein”

2 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Livia Botici

Consilierii judeţeni au adoptat recent o hotărâre pentru modernizarea şi reabilitarea bazei sportive „Michael Klein”, din municipiul Hunedoara. Proiectul de hotărâre a venit ca urmare a unei cereri de asociere depuse de primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, prin care solicita sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean.

Lucrările, absolut necesare
În data de 19 octombrie, Primăria municipiului Hunedoara a trimis către CJ Hunedoara o adresă prin care propunea asocierea, în vederea modernizării bazei sportive „Michael Klein”. „Având în vedere dorinţa tot mai mare a tinerilor hunedoreni de a practica sport, baza existentă necesită o reabilitare şi o modernizare impuse de cerinţele actuale de desfăşurare a diverselor competiţii sportive. Activitatea fotbalistică este cea care impune în primul rând această reabilitare, având în vedere că în momentul actual, există echipă de fotbal în Liga a III-a, cu obiectiv de promovare în Liga a II-a, formaţie în Liga a IV-a, grupe de juniori cu peste 200 de copii înscrişi. În aceste condiţii, sunt absolut necesare lucrări de reabilitare a unor terenuri de antrenament şi, de asemenea, investiţii în întreţinerea terenului principal al bazei sportive. Totodată, având în vedere gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale şi complexitatea problemelor şi obligaţiilor pe care trebuie să le rezolve bugetul local al municipiului Hunedoara, solicităm pe această cale sprijin financiar din partea CJ Hunedoara, materializat printr-un acord de asociere pentru realizarea în comun a investiţiei de reabilitare a bazei sportive «Michael Klein» Hunedoara”, se arată în solicitarea trimisă de Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara.

Aprobat cu unanimitate
În şedinţa de săptămâna trecută, aleşii judeţeni au votat, în unanimitate, hotărârea prin care cele două instituţii se asociază pentru a reabilita baza sportivă. Potrivit contractului de asociere, CJ Hunedoara are obligaţia de a finanţa obiectivul de investiţii în anul 2010, cu suma de 50.000 lei, restul banilor urmând să fie alocaţi până la finalizarea lucrărilor. De asemenea, CJ Hunedoara va organiza şi licitaţia publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Potrivit aceluiaşi contract de asociere, Consiliul Local al municipiului Hunedoara are obligaţia de a pune la dispoziţie cele două terenuri de sport, care sunt în proprietatea sa şi să obţină certificatul de urbanism, avizele şi acordurile necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Cică în seara de Halloween, în mai multe cluburi din oraşul cu Cetate, pentru a-şi spori câştigurile, au pus taxă...

Judo de cinci stele la „Cupa Cetate”

Secerările, strangulările, tehnicile fulgerătoare şi proiectările spectaculoase au fost ingrediente de lux ale majorităţii partidelor disputate la ediţia a V-a...

Derapajul mesianic modern al liderului politic român (III)

Democraţiile consolidate încearcă să elimine din mentalul colectiv valorizarea ideii de „lider maximo”. Voi da un exemplu ceva mai vechi,...

Închide