Secret de serviciu sau exces de zel?

O percheziţie la locuinţa fratelui celui mic al viceprimarului oraşului Petrila, Constantin Ramăşcanu, ridică adevărate semne de întrebare privitor la activitatea unor procurori din Petroşani. Aceştia le-au dat ordin poliţiştilor să nu informeze presa despre incident, cu toate că persoana a cărei locuinţă a fost percheziţionată spune că procurorii i-au căutat în casă un laptop furat.

„Am primit indicaţii să nu dezvăluim nimic”

Vinerea trecută, locuinţa lui Gimi Ramăşcanu, fratele lui Constantin Ramăşcanu, viceprimarul Petrilei, a fost vizitată de un grup de mascaţi şi de poliţişti. Cu toate că în cursul zilei de ieri, MESAGERUL HUNEDOREAN a încercat să obţină mai multe informaţii, de la autorităţi, referitor la acest caz, intenţiile noastre au fost stopate, indirect, chiar de către procurori. Contactat fiind, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Hunedoara, a declarat că nu poate să ne ofere informaţii despre acest caz. „Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani au dat directive clare poliţiştilor de a nu divulga presei nici un fel de detaliu referitor la acest caz”, a declarat Bogdan Niţu. După ce am primit acest răspuns, am încercat să aflăm informaţii, de la prim-procurorul Tribunalului Hunedoara, adică acela care, ierarhic, se află deasupra procurorilor de la Judecătoria Petroşani. „Cel mai probabil, procurorii au ajuns la concluzia că este mai bine să nu se facă public acest incident, pentru ca persoana care a fost percheziţionată să poată beneficia de prezumţia de nevinovăţie şi să nu apară în presă tot felul de informaţii trunchiate sau rău intenţionate. Este decizia lor şi le-o respect. Cu siguranţă, atunci când cercetarea se va finaliza, mass-media va putea intra în posesia informaţiilor”, a declarat Nicolae Paştiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

„Cineva a vrut să-mi facă rău”

Cu toate că autorităţile s-au arătat reticente cu privire la oferirea de detalii referitor la acest caz, cel în cauză, adică exact cel căruia i-a fost percheziţionată locuinţa, ne-a relatat tot ce s-a petrecut. „Într-adevăr, a existat acest incident şi s-a petrecut vineri dimineaţă. Au fost mai mulţi poliţişti şi mascaţi, care aveau mandat de percheziţie pentru a-mi verifica locuinţa. Din cate am înţeles de la ei, căutau un laptop, despre care spuneau că a fost furat de la Balul Bobocilor, de la un liceu. Se pare că cineva le-ar fi povestit că eu aş fi cumpărat acel laptop de la hoţ. Oricum, nu au găsit nimic în casa mea, şi-au cerut scuze de deranj şi au plecat. Întrebarea mea este: cum au reuşit să obţină un mandat de percheziţie atât de uşor pentru aşa ceva?”, a declarat Gimi Ramăşcanu, fratele viceprimarului din Petrila. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.