Sport

Argint, după o aterizare ratată

10 amelia recea

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Amelia Racea de la CNS „Cetate” Deva a fost la un pas de câştigarea titlului absolut în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, însă s-a ales doar cu medalia de argint, deoarece a ratat aterizarea de la paralele.

„Trădată“ de paralele
Favorită la medalia de aur în concursul de la individual compus, prin prisma notelor obţinute în competiţia pe echipe, Amelia Racea s-a aflat în lupta pentru titlul absolut, numai în primele două rotaţii. Gimnasta de la CNS Cetate şi-a făcut fără greşeală integralele la sol (13,950) şi bârnă (14,800) şi era în lupta pentru aur cu rusoaica Victoriya Komova. A urmat însă, exerciţiul de la paralele, iar Amelia s-a înecat la final, ratând aterizarea, deşi a lucrat bine până atunci. Cu nota 12,550, faţă de 14,050, cât a avut în concursul pe echipe, Amelia a pierdut aurul, cu toate că în ultima rotaţie la sărituri a obţinut o notă frumoasă (14, 500). Drept urmare, podiumul în finala la individual compus, feminin, desfăşurată joi seara la FOTE, în Finlanda, a fost următorul: 1. Victoriya Komova (Rusia – 57,300 puncte); 2. Amelia Racea (România – 55,800 puncte) 3. Celine van Gerner  (Olanda – 55,200 puncte). A doua reprezentantă a României în finala la individual compus, Raluca Haidu, a ocupat locul şase, cu un total de 53,950 puncte.

Trei medalii
Campioană internaţională a României, vicecampioană europeană de juniori la bârnă şi medaliată cu bronz continental, în 2008, în Franţa, Racea a cucerit a doua medalie de argint la FOTE, după cea de la echipe. Astfel, bilanţul clubului devean a ajuns la trei medalii, graţie şi bronzului obţinut la triplusalt de Andreea Todereanu. Palmaresul  se poate îmbogăţi, întrucât Racea este calificată în toate cele patru finale pe aparate, iar Raluca Haidu va concura în finala de la sol. Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) reuneşte sportivi din 49 de ţări, iar România este prezentă în Finlanda cu o delegaţie formată din 44 de sportivi, care ne vor reprezenta la şase discipline: atletism, ciclism, gimnastică, înot, judo şi tenis. FOTE se organizează o dată la doi ani, cu o ediţie de iarnă şi una de vară. România va fi, în premieră, gazda
 FOTE la ediţia de iarnă din 2013, care va avea loc pe Valea Prahovei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura