ActualitateFlash

Arestat pentru că a cerut 50.000 de euro pentru concesionarea unui teren

Judecătorii de la Tribunalul Alba au fost de acord cu propunerea procuro­rilor, de a-l aresta pe juristul Pri­mă­riei municipiului Lupeni, Constantin Pavăl.

 

Pentru concesionarea unui teren

Iată soluția pe scurt: „Admite propu­ne­rea de arestare preventivă formulată de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, dis­pune arestarea preventivă a in­cul­patului PAVĂL CONSTANTIN, consilier juridic principal, fără antecedente pe­nale, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 14.12.2022 până la data de 12.01.2023 ora 24,00 inclusiv”.
Omul lucra bine la primărie, potrivit anchetatorilor, pe sume deloc mici.
Pavăl este acuzat de luare de mită. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care con­tu­rează următoarea stare de fapt: În pe­rioada octombrie – noiembrie 2022, in­cul­patul Pavăl Constantin, în calitatea men­ționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să conce­sio­neze o su­prafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei mu­ni­cipiului Lupeni. Precizăm că, anterior, in­cul­pa­tul fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului res­pectiv.
După mai multe negocieri, suma fi­nală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă. De menționat este faptul că, după primirea banilor, „problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura