ArcelorMittal vrea energie electrică mai ieftină

02 ArcelorMittal (104)Sorina Popa

Indianul Lakshmi Mittal, preşedinte şi C.E.O. (chief executive officer) al grupului ArcelorMittal, a fost zilele trecute în România, pentru a discuta cu Traian Băsescu şi Victor Ponta problema preţului energiei electrice din industria siderurgică.

S-a plâns de preţul prea mare
„Autorităţile române au fost informate în legătură cu situaţia actuală a industriei oţelului şi cu dificultăţile cu care se confruntă, precum şi despre eforturile făcute de ArcelorMittal în Europa şi în România în mod particular, pentru a se asigura că siderurgia are un viitor sustenabil. ArcelorMittal şi-a exprimat speranţa că România va rămâne o ţară atractivă pentru investiţii străine şi că Guvernul român va lua măsurile adecvate, precum asigurarea competitivităţii costurilor cu energia, pentru a menţine sustenabilitatea industriei oţelului din România”, se arată într-un comunicat al grupului ArcelorMittal din România. Se pare că miliardarul indian Lakshmi Mittal le-a cerut preşedintelui şi premierului preţuri mai mici pentru energie la combinatele din ţara noastră deţinute de ArcelorMittal. Lakshmi Mittal – la fel ca şi alţi oameni de afaceri din industria europeană – s-a plâns că industriaşii plătesc un preţ prea mare, din cauza reglementărilor europene care favorizează energiile alternative. Practic, factura consumatorilor conţine şi subvenţiile pentru producătorii de energie verde.

„Situaţia e delicată”
Liderul Sindicatului „Siderurgistul” de la ArcelorMittal Hunedoara, Petru Vaidoş, declara recent că, dacă nu se iau măsuri pentru ca să nu se mai suprataxeze preţul energiei electrice pentru industria siderurgică şi nu numai, există riscul ca grupul ArcelorMittal să se retragă din România. „Faptul că Lakshmi Mittal a venit în ţară, să discute cu preşedintele şi premierul problema preţului energiei electrice înseamnă că situaţia nu e de neglijat. Cred că şi Traian Băsescu şi premierul Ponta au înţeles că situaţia e delicată şi că trebuie făcut totul, astfel ca să nu se piardă locurile de muncă nici la Galaţi, nici la Hunedoara şi în alte locuri unde există activităţi ale grupului”, a declarat Petru Vaidoş pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. La ArcelorMittal Hunedoara lucrează peste 700 de persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare