Ar fi un dezastru dacă spitalul din municipiul Hunedoara ar deveni unitate-Covid

Sorina Popa

Mai mulţi hunedoreni au sunat, ieri, la spitalul din municipiu, pentru a afla dacă acesta va fi declarat spital-Covid? Oamenii s-au speriat că nu mai pot apela la serviciile medicale de la Spitalul municipal, în aceste condiţii.

Au suplimentat paturile
Managerul unităţii medicale, Radu Budae (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că în nici într-un caz nu trebuie ca Spi­talul municipal din Hu­ne­doara să fie spital-Covid. De ce?
„Vă daţi seama, că, dacă ar fi aşa, 70.000 de hune­doreni rămân fără asistenţă medicală. Avem 20.000 de pen­sionari în municipiu, ce facem cu ei? Ne sună lumea disperată. Ce se întâmplă, nu mai putem veni la spital?, ne întreabă. I-am liniştit, noi gestionăm foarte bine situaţia cu noul virus. Am mărit capacitatea de internare a bolnavilor de Covid. Astfel, sunt 80 de paturi destinate acestor bolnavi, din 484 câte are unitatea noastră. Fosta Secţie de Neurologie va funcţiona ca secţie pentru suspecţii de Covid. Iar Secţiile Infecţioase şi Pneumologie sunt pentru cei pozitivi, cu Covid. Sunt, astfel, 26 de paturi noi destinate celor diagnosticaţi sau suspectaţi cu noul virus”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal din Hunedoara.
La Hunedoara sunt efectuate în medie 400-500 de teste Covid pe zi. Spitalul face teste pentru spitalele din Valea Jiului care sunt suport Covid şi care nu au aparatura necesară efectuării acestor teste.

Pensionarii nu pot merge la alte spitale
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a avut ieri o întâlnire cu şefii de secţii din spital şi cu conducerea unităţii, pentru a analiza situaţia unităţii medicale.
„Soluţia cea mai bună, care a reieşit din discuţiile şi analiza făcută împreună cu personalul medical de conducere şi managerul este ca spitalul mu­nicipal să fie unitate suport Covid şi nu Covid. Ca să se poată trata toţi bolnavii care au nevoie, nu doar cei cu noul virus. Unde ar putea merge pensionarii din municipiu să se trateze? Ei nu pot merge la alte spitale”, a spus primarul municipiului Hunedoara.
Contactat, Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara, a declarat că nu a cerut ca spitalul din Hunedoara să fie spital Covid. „Am discutat cu conducerea unităţii, o asemenea de­cizie se ia după consultări cu conducerea spi­talului, cu prefectura”, a declarat Sebastian Mezei pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

One thought on “Ar fi un dezastru dacă spitalul din municipiul Hunedoara ar deveni unitate-Covid

  • 5 noiembrie 2020 la 8:52
    Permalink

    pai managerul asta e numai dupa gagici, nu ii sta lui gandul la spital

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare