; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Aproape 30 de străini expulzaţi din judeţ şi din ţară

30 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Potrivit bilanţului de activitate pe anul 2019, prezentat de Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, anul trecut au fost depistaţi 18 străini în situaţii ilegale şi emise 24 de decizii de returnare, iar patru cetăţeni străini au fost îndepărtaţi sub escortă.
Tot anul trecut au fost depistate două căsătorii de convenienţă încheiate între străini din Albania şi Peru cu cetăţeni români, motiv pentru care străinilor li s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere şi împotriva lor a fost luată măsura îndepărtării de pe teritoriul României. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale, totalul amenzilor fiind de 57.300 lei.
„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, în cursul anului 2019, au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului, pentru 1.442 de persoane, dintre care 616 străini din state terţe, cei mai mulţi din Moldova, China, Turcia şi 726 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania. Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), studii, angajare în muncă, sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre“, arată instituţia în raportul de activitate.
Anul trecut au fost emise 361 de permise de şedere, dintre care 329 pentru şedere temporară şi 32 pentru şedere pe termen lung, dar au fost eliberate şi 197 de certificate de înregistrare şi 28 de cărţi de rezidenţă permanentă. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 125 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare/detaşare în muncă, fiind emise 107 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi un lucrător înalt calificat.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Urmează o nouă „execuţie” în USR Deva?

Se prefigurează o nouă victimă a conducerii organizaţiei judeţene a USR după ce presa locală şi-a ”permis” să scrie despre...

Anunţ finanţe, 31.01.2020

„Avem un guvern care transformă procedurile de excepţie în practici curente”. Interviu cu Viorel Sălan, senator PSD de Hunedoara

- Începutul sesiunii parlamentare va fi unul foarte tensionat. Cum comentaţi tot mai desele contradicţii apărute între parlament şi guvern?

Închide