ActualitateFlash

Aproape 12.000 de vaccinuri antigripale au ajuns în judeţ

Cristina Ghenea

Încă 11.850 de vaccinuri antigripale au sosit în judeţ. Până în prezent, doar 6.000 de hunedoreni au beneficiat de acest vaccin în mod gratuit, iar numărul infecţiilor respiratorii acute a depăşit 1.000 de cazuri.

Se mai aşteaptă 28.914 doze
Vaccinurile sunt cumpărate prin Programul Naţional de Boli Transmisibile, iar de plata acestora, se ocupă Ministerul Sănătăţii. Din totalul de 46.764 de doze comandate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, aceasta este a două tranşă de vaccinuri primită. “Prima serie, de 6.000 de doze, a fost primită în noiembrie şi a fost epuizată deja. Cele 11.850 de vaccinuri primite acum sunt împărţite unităţilor sanitare şi medicilor de familie din judeţ, în funcţie de numărul de pacienţi arondaţi acestora”, a declarat Cecilia Birău, directorul adjunct al DSP Hunedoara.
Vaccinul antigripal din acest an are aceeaşi compoziţie ca şi cel de anul trecut şi astfel, potrivit medicilor, produsul luptă atât împotriva virusurilor din grupele B şi C, cât şi împotriva celor din grupa A, care sunt cele mai periculoase (cele care produc pandemii, gripă porcină sau gripă aviară). Vaccinarea este indicată, în primul rând, copiilor, bătrânilor şi celor care suferă de afecţiuni cronice. Doar în cursul săptămânii trecute, în judeţ, s-au înregistrat 1.186 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 429 dintre acestea fiind pneumonii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura