Comunitate

Concedii ieftine în Parâng

Maximilian Gânju

Cabanierii din staţiunea montană Parâng au preţuri la cazare pentru toate buzunarele, astfel încât să-i atragă pe turişti.

De teamă că nici de aceste sărbători, în staţiune nu va fi foarte multă zăpadă, încât să se poată schia în cele mai bune condiţii, cabanierii vin cu o ofertă de nerefuzat pentru mulţi turişti. Preţuri la cazare foarte mici, adică la nivelul lui 2007 şi alte activităţi prin care să compenseze lipsa zăpezii, dacă situaţia de anul trecut se va repeta. În acest fel, proprietarii de cabane speră să-şi ocupe spaţiile de cazare şi să obţină un profit fie el cât de mic. Astfel, un loc în cabanele particulare din Staţiunea Parâng are un preţ cuprins între 30 şi 60 de lei pe noapte, însă pentru grupuri de turişti, cabanierii sunt dispuşi la reduceri considerabile, negociate „pe loc”, în funcţie de durata sejurului.
„Un loc de dormit la mine la cabană costă 40 de lei pe noapte, dar, dacă turistul stă măcar cinci zile, mai negociem. Dacă vine un grup mare şi ocupă toate cele 30 de paturi, preţul scade proporţional cu durata sejurului. Aproape toţi cabanierii din Parâng, este drept, cei neacreditaţi, procedează la fel, pentru că este mai bine să ai turişti, decât să stai în plin sezon cu cabana goală. Se găsesc camere şi cu 20 de lei patul pe noapte, iar condiţiile nu sunt chiar aşa de rele pe cum ai fi tentat să crezi. Deci, Parângul oferă vacanţe pentru toate buzunarele”, spune Ion D., un cabanier din staţiunea montană Parâng. În staţiune, în sezonul acesta, va fi pusă în funcţiune şi instalaţia de zăpadă artificială, realizată de municipalitate prin programul de modernizare a domeniului schiabil.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura