Aplicaţia „Deva24“ are o rată de rezolvare a sesizărilor de 91 la sută

11 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Lansată cu câteva luni în urmă, aplicaţia „Deva24“ pare să fi fost utilă, cel puţin aşa rezultă din datele celor de la primăria reşedinţei de judeţ.

Notificări de la primărie
„Din 25 iulie 2018 şi până în prezent, procentul de rezolvare a sesizărilor făcute de locuitorii oraşului prin intermediul acestei aplicaţii este de 91,18 la sută. Categoriile de sesizări au făcut referire la cele mai diverse domenii: zone verzi şi mobilier urban, reparaţii străzi şi trotuare, parcări neregulamentare, iluminat public, salubrizare străzi, tulburarea liniştii şi ordinii publice, depozitare deşeuri, semnalizare rutieră, construcţii/lucrări neautorizate, organizare de şantier, reţele de apă/ canalizare, vehicule abandonate, transport public/taxi, probleme de mediu, acte de comerţ ilicit, lucrări de investiţii, asistenţă socială, locuri de parcare, Cetatea Devei, dar şi alte probleme identificate de cetăţeni ca fiind importante pentru oraş.
Pe de altă parte, prin intermediul „Deva24“, devenii au primit notificări cu privire la exerciţii de alarmare publică, distrugeri de muniţie, lucrări edilitare, sistări de apă potabilă, restricţii de circulaţie, proiecte în consultare şi hotărâri de consiliu local aprobate, precum şi alte ştiri şi evenimente care privesc comunitatea locală”, susţin reprezentanţii Primăriei municipiului Deva.

Să sesizeze problemele apărute
Aplicaţia respectivă a fost realizată pentru ca devenii care au o problemă să o poată sesiza în scurt timp edililor, astfel ca ea să fie rezolvată rapid. Sesizarea intră în circuitul oficial al petiţiilor şi primeşte un număr de înregistrare. „Deva24” conţine şi o hartă interactivă pe care problemele sesizate de cetăţeni sunt evidenţiate cu o bulină roşie, care devine de culoare verde atunci când situaţia semnalată este rezolvată sau primeşte un răspuns din partea serviciilor sau compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Deva. Aplicaţia este disponibilă atât pentru acces utilizând un browser web (link pentru varianta web – https://deva24. primariadeva.ro/) de pe un computer personal, cât şi pentru toţi posesorii de telefoane mobile şi tablete, Android şi iOS. „Deva24 Sesizări” poate fi descărcată din Magazin Play ori App Store.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Târg de toamnă pentru mineri

Nu mai puţin de 70 de producători agricoli, cu precădere din vestul ţării, sunt aşteptaţi la Petroşani, la Târgul de...

Pompierii alpinişti s-au antrenat pe Cetate

Pompierii alpinişti de la ISU Hunedoara au derulat un exerciţiu care a presupus salvarea unei turiste rămasă izolată pe o...

Un singur candidat pentru postul de şef al Poliţiei Locale Deva

În data de 18 octombrie 2018 va avea loc concursul pentru ocuparea postului de director executiv al Direcţiei Poliţia Locală...

Închide