APIA aşteaptă cereri de subvenţii pentru vacile de lapte şi de carne

Cristina Ghenea

Fermierii din zonele defavorizate, care vor să beneficieze de ajutorul acordat de APIA producătorilor de lapte şi carne de vită, îşi mai pot depune cererile până la sfârşitul acestei săptămâni.

Solicitările se depun la Deva
Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara spun că a doua perioadă de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate se încheie vineri, 9 noiembrie. Este vorba despre subvenţiile de care pot beneficia crescătorii de vaci ori de bivoliţe de lapte, sau de taurine din rase de carne, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, ori dacă este vorba despre întreprinderi individuale sau familiale. Solicitanţii trebuie să depună o cerere la centrul judeţean APIA, pentru toate exploataţiile deţinute, în care să fie menţionat şi codul de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Care sunt condiţiile
Cei de la APIA au mai precizat că, pentru vacile de lapte, de exemplu, ajutorul se acordă pentru un număr de minimum două, maximum 15 vaci. Pentru bivoliţe de lapte, cererile sunt eligibile doar dacă este vorba de un efectiv de maximum 50 de capete bivoliţe, pe beneficiar, iar pentru taurinele din rase de carne, maximul admis pentru subvenţie este de 90 de capete, pe beneficiar. Cererile tip, care trebuie depuse pentru acest ajutor, se găsesc la sediul judeţean APIA Hunedoara, din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare