Apel respins în dosarul copilului ucis de un tub de oxigen

Recipientul a fost manevrat greşit de un individ şi a provocat moartea unui copilaş de numai şase ani. Cel vinovat de tragedie a fost judecat pentru ucidere din culpă şi condamnat de Judecătoria Hunedoara la un an şi jumătate de închisoare. A făcut apel la sentinţă, iar acum magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia i-au respins acţiunea conside­rând-o nefondată.
Tragedia provocată din inconştienţă de către hunedorean a avut loc anul trecut. Ioan Chirilă, de 42 de ani, din Hunedoara, nu avea vreo ocupaţie ori loc de muncă şi pentru a face rost de bani colecta deşeuri metalice pe care apoi le vindea la centrele de colectare. La un container de gunoi din oraş a găsit un tub de oxigen sub presiune pe care l-a luat şi l-a dus acasă. Pentru că era sub presiune şi centrul de colectare nu l-ar fi achiziţionat, individul a lovit cu un cio­can robinetul tubului de oxigen, pentru a-l slăbi şi a elibera oxi­genul din interior. Odată rupt robinetul, tubul s-a transformat într-un proiectil şi a lovit un copil de şase ani aflat în zonă.
„S-a stabilit că după ce tubul de oxigen l-a lovit pe minor a mai parcurs o distanţă de 19,30 metri, ajungând pe carosabil iar dis­tanţa de la locul unde inculpatul a des­fă­cut tubul şi până în locul unde a lovit mi­norul este de aproximativ 60 metri”, au reţi­nut magistraţii. Băieţelul a murit pe loc în urma rănilor multiple suferite au stabilit legiştii. Ioan Chirilă a fost judecat pentru in­fracţiunea de ucidere din culpă şi în cursul cercetării judecătoreşti, deşi a fost legal ci­tat, nu s-a prezentat la proces. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare