Apel respins în dosarul copilului ucis de un tub de oxigen

15 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Recipientul a fost manevrat greşit de un individ şi a provocat moartea unui copilaş de numai şase ani. Cel vinovat de tragedie a fost judecat pentru ucidere din culpă şi condamnat de Judecătoria Hunedoara la un an şi jumătate de închisoare. A făcut apel la sentinţă, iar acum magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia i-au respins acţiunea conside­rând-o nefondată.
Tragedia provocată din inconştienţă de către hunedorean a avut loc anul trecut. Ioan Chirilă, de 42 de ani, din Hunedoara, nu avea vreo ocupaţie ori loc de muncă şi pentru a face rost de bani colecta deşeuri metalice pe care apoi le vindea la centrele de colectare. La un container de gunoi din oraş a găsit un tub de oxigen sub presiune pe care l-a luat şi l-a dus acasă. Pentru că era sub presiune şi centrul de colectare nu l-ar fi achiziţionat, individul a lovit cu un cio­can robinetul tubului de oxigen, pentru a-l slăbi şi a elibera oxi­genul din interior. Odată rupt robinetul, tubul s-a transformat într-un proiectil şi a lovit un copil de şase ani aflat în zonă.
„S-a stabilit că după ce tubul de oxigen l-a lovit pe minor a mai parcurs o distanţă de 19,30 metri, ajungând pe carosabil iar dis­tanţa de la locul unde inculpatul a des­fă­cut tubul şi până în locul unde a lovit mi­norul este de aproximativ 60 metri”, au reţi­nut magistraţii. Băieţelul a murit pe loc în urma rănilor multiple suferite au stabilit legiştii. Ioan Chirilă a fost judecat pentru in­fracţiunea de ucidere din culpă şi în cursul cercetării judecătoreşti, deşi a fost legal ci­tat, nu s-a prezentat la proces. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Beat criţă, cu permisul suspendat, a provocat un accident

Din fericire nimeni nu a fost rănit în urma evenimentului rutier provocat de individul care nu avea voie să conducă...

Zeci de amenzi pentru nepurtarea măştilor

Echipele mixte de control desfăşurate pe teritoriul judeţului nostru au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale în cursul zilei de luni,...

O mică avere pierdută la „păcănele”

Peste 80.000 de lei a pierdut o hune­do­reancă la aparatele electronice tip slot machine. Femeia era angajată în localul de...

Închide