Apel la Lege

Candidatul Hărău Eleonora-Carmen (foto) la postul de deputat de Hunedoara propune hunedorenilor un proiect electoral CLAR şi REALIST. Hunedoara are nevoie imediată de locuri de muncă şi de locuinţe accesibile tinerilor, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să-şi ia lumea în cap. Cum se poate realiza asta? Hărău Carmen ar începe totul de la LEGE.

– Satisfacerea unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor din Hunedoara, locuri de muncă, locuinţe pare o sarcină aproape imposibil de rezolvat şi numai dacă privim înapoi la ce au făcut până acum pentru hunedoreni parlamentarii care au reprezentat municipiul. Adică, aproape nimic. Cum veţi proceda pentru a sparge această  neîncredere pe care parlamentarii de Hunedoara  au sădit-o mandat după mandat în rândul alegătorilor?
– Părerea mea este că majoritatea parlamentarilor care ne-au reprezentat până acum au perceput legislativul ca un fel o staţiune de vacanţă şi răsfăţ. Ştiţi, tipul acela de abordare: „am lucrat mult pentru partid şi acum e rândul meu să mă relaxez un mandat prin Palatul Parlamentului”. Ne-a costat enorm acestă abordare. Au ajuns acolo oameni rupţi de realitate, fără aptitudinea de a crea ceva, fără metodă şi viziune. Uitaţi-vă doar la temele şi proiectele legislative promovate de aceştia! Hunedoreanul ameninţat zilnic de foame nu are nici o treabă cu viaţa delfinilor sau cu legiferarea concubinajului. Şi mă refer la  parlamentarii care ar fi putut face ceva pentru această comunitate, pentru că au fost în tabăra puterii aproape întregul lor mandat. Dacă ar fi făcut pentru hunedoreni numai jumătate din cât au făcut pentru ei şi tot ar fi fost ceva.

Când legea pune frână   
În ce mă priveşte,  dacă hunedorenii mă vor trimite în Parlament, am un proiect SIMPLU, CLAR şi REALIST. Este vorba de LEGE. Multe astfel de legi în baza cărora Hunedoara s-ar putea relansa sunt în fapt o catastrofă. Vă dau un simplu exemplu. Legea parteneriatului public-privat. Am discutat cu mai mulţi primari despre posibilitatea dezvoltării localităţii prin acest tip de parteneriat. Ştiţi ce mi-au spus? Doamna Hărău, dumneavoastră vreţi să ajungem la DNA? Legea e atât de proastă şi de interpretabilă, încât primarilor le e frică să o folosească, pentru ca nu cumva să cadă pradă unor organe de anchetă. E inadmisibil. Aceste legi care ar putea ajuta Hunedoara, e vorba de atragerea de investitori, parteneriat public-privat, stimularea mediului de afaceri, trebuie să devină clare şi operabile. Dacă ajung în Parlamentul României, asta va fi una din sarcinile de pe agenda mea.  Ca om de afaceri, m-am lovit în fiecare zi de aceste legi ştiu cum trebuie ele schimbate pentru a sluji scopului lor şi aici la Hunedoara.

Locuinţe sunt, legea lipseşte
Şi acum să vă răspund la întrebare. Primele două probleme pe care vreau să le rezolv, dacă hunedorenii mă trimit în Parlamentul României, am spus, sunt locurile de muncă şi locuinţele pentru tineri. Privitor la locuinţe, şi mă mir că nimeni nu a sesizat asta până acum, ele există, nu mai trebuie construite. Hunedoara este oraşul în care, pe de-o parte avem zeci de locuinţe nefolosite, iar pe de altă parte, avem o mulţime de familii tinere care caută un apartament. Trebuie doar căutate soluţii de a întâlni oferta cu cererea. Eu le-am găsit şi am întreaga capacitate de a le implementa. Prin modificarea legii parteneriatului public-privat şi prin accesarea fondurilor europene de coeziune destinate stabilizării forţei de muncă, întreg portofoliul de locuinţe private, care stau acum nefolosite la Hunedoara, poate deveni un patrimoniu aflat în administrarea autorităţilor statului, ca fond de locuinţe sociale. Şi acesta e doar un exemplu în care o lege bună pusă la treabă îşi poate arăta efectele pozitive în viaţa hunedorenilor.

7 comentarii la „Apel la Lege

 • 17 octombrie 2012 la 10:54
  Permalink

  De ce doriti sa intrati pe usa din dos a politichiei romanesti???
  Pe siteul “Facultatea de inginerie Hunedoara”,dvs. apareti cu titlul de “conferentiar” si nu de “Profesor”, precum in scrisoarea deschisa cu care va adresati hunedorenilor si sunteti printre foarte putinii care nu si-au completat “pagina personală”, asemenea celorlalte cadre didactice ale institutiei. De ce oare???

 • 17 octombrie 2012 la 11:48
  Permalink

  Un om care da salarii la mai multi oameni din Hunedoara decat fostul Combinat merita respect !
  In pomii fara roade nu da nimeni cu pietre !
  In domnul(?) tavi in nici un caz :))

 • 17 octombrie 2012 la 12:19
  Permalink

  Nicolae…orice firma din Hunedoara cu peste 50 angajati plateste salarii la mai multi oameni decat fostul Combinat…de asta se si numeste “Fostul” ..pentru ca nu mai exista …dar scuza-ma ca ti-am contestat super desteptul comentariu …
  Tavi are dreptate, in scrisoarea de la Dna Harau , apare ca si profesor, ori nu stiu daca e corect fata de ceilalati contra candidati si mai ales fata de noi, de muritorii de rand sa ne mintiti cu chestii de genul acesta, de care nu cred ca ar fi singurul “adevar imbunatatit” .

 • 17 octombrie 2012 la 19:29
  Permalink

  “Domnul” Tavi nu se satura sa scrie aceleasi tampenii si se vede ca are ceva probleme de intelegere :)) Dar no, asta e, mai trebuie si oameni ca el ca nu putem fi toti la fel de destepti sau onesti. Succes dna profesoara!

 • 17 octombrie 2012 la 21:36
  Permalink

  Mult stimata Cristina!!!
  Domnul Tavi nu cred ca are probleme de intelegere si cred ca este mai putin agramat decit unele “blonde” de pe aici. Apoi si domnul Tavi, are angajati si plateste salarii si impozite, la mai multi oameni, dar n-are rost sa discutam despre asa ceva. Dar domnul Tavi, chiar daca a predat la scoli, nu a mintit si nu si-a arogat functii didactice pe care , nu le are, sau nu le merita si nu a facut “copy paste” precum unii dintre cei care ne conduc si ne reprezinta, sau vor sa ne reprezinte(precum doamna din discutie).
  S-auzim numai de …..
  🙂

 • 17 octombrie 2012 la 22:46
  Permalink

  Aha, acum am inteles, blondele se prind mai greu… Asta este problema, de fapt! Si “domnul” Tavi are angajati si “domnul” Tavi este profesor, numa ca pe el nu-l baga nimeni in seama si nu-i multumeste nimeni 🙂 De acolo si folosirea personei a III-a cu referire la sine, sufera din lipsa de atentie…

 • 19 octombrie 2012 la 0:35
  Permalink

  Va salut din Hunedoara , sunteti un om foarte generos fata de saraci ,trebuie sa-mi dati si mie un milion de euro ,sa pot construi mai multe case si apartamente sa le daruiesc celor saraci care dorm in strada,sa pot construi o cantina sociala sa le asigur o masa calda celor care mananca din gunoaie ,sa construiesc o scoala pentru elevi,sa construiesc un spital pentru bolnavi ,sa fac o investitie intr-o fabrica de paine si in agricultura sa munceasca pentru ei ,sa pot construi un strand unde sa faca o baie sa se relaxeze ,am nevoie si trebuie sa ma ajutati ,va multumesc ,cu prietenie ,Justitiarul de Hunedoara .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu se vor elibera permise auto, vineri şi luni

Vineri, 19 octombrie, şi luni, 22 octombrie, nu se vor putea emite sau confecţiona permise de conducere sau dovezi înlocuitoare

Asus PadFone

Compania ASUS a lansat PadFone 2, aceasta fiind o combinaţie dintre un smartphone şi o tabletă, care este de fapt...

Locuinţele sociale din Hunedoara, verificate la sânge

Primăria Hunedoara este prima dintre administraţiile locale care a demarat anchetele privind locuinţele sociale din municipiu.

Închide