Comunitate

Apel al primarului din Bulzeștii de Sus

Magdalena Șerban

Primăvară sau iarnă, peisajele de la Bulzeștii de Sus sunt superbe, dar as­cund și unele necazuri ce apasă pe comunitatea de aici. Conducerea locală e supărată din pricina faptului că tot la două zile, casele rămân fără curent electric.

 

În beznă

„Avem probleme cu DJ 762. Trebuie curățată vegetația de pe marginea drumului și luată o măsură urgentă. Cad crengi și, pe lângă faptul că de foarte multe ori blochează drumul (mai ales iarna, când se așterne zăpadă și ninge abundent, deci se încarcă și devin și mai grele și ușor de căzut), ajung pe firele de curent și mereu ne lasă în beznă. Drumul acesta nu este în ad­mi­nis­trarea noastră, ci în cea a județului. Este drumul nostru principal, deci prin­ci­pala noastră poartă de acces, cum s-ar spune. Ne este vital. Nu e nici le­gal să in­ter­ve­nim noi și nici nu de­ținem toate uti­lajele și echi­pamentele pe care le-ar necesita o ast­fel de lucrare. Am înaintat solici­tări către Consiliul

Județean Hunedoara, dar până acum nu s-a rezolvat. E musai să se facă ceva în privința vegetației. Oamenii tot mie mi se plâng și nu au nici un fel de vină. Dacă se tot ia curentul li se strică frigiderele, televizoarele și ce mai are fiecare prin casă. Iar energia electrică devine un lux de care se pot folosi doar dacă au noroc să nu fie vremea rea ori să bată tare vântul și să mai cadă câte ceva. Au animale în gospodării, au de lucru, ca la țară. Iarna se și întunecă repede și greu se luminează, dimineața. Ei trebuie să-și vadă de ale lor, nu să stea tot cu lumâ­nare ori lanternă după ei. Copilașii tre­buie să facă teme. Iar revenim la lampa pe gaz? Nu e ceva de neglijat. Așa că fac un apel și pe această cale, să fim ajutați. Suntem o mână de oameni, într-o co­mună mică, dar și noi trebuie să trăim. Sper din tot sufletul că vom găsi în­țe­legere și mai ales vom fi auziți cât mai repede”, a transmis primarul din Bulzeștii de Sus, Mirel Ion Suba (foto). Contactat, Costel Avram, ad­mi­nis­tratorul public al ju­de­țului, a dat asigu­rări că lucrurile se vor pune în miș­care și se va so­luționa această pro­blemă.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura