Apel al primarului Dan Bobouţanu către locuitorii Hunedoarei

Adriana Năstase

Primarul din Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), face un apel către locuitori, pentru a res­pecta măsurile pentru combaterea pan­demiei de coronavirus, dacă nu, şi municipiul de pe Cerna va ajunge să fie carantinat. Bobouţanu sus­ţine că spitalul din lcoalitate nu mai are lo­curi la ATI pentru pacienţii cu Covid, presiunea pe cadrele medicale fiind imensă. Incidenţa îm­bol­năvirilor cu Covid aici era ieri de 4,64. Re­dăm în continuare apelul primarului Dan Bobou­ţanu către locuitorii municipiului Hunedoara.

“Dragi hunedoreni,
Suntem cu toţii, în continuare, într-o situaţie dificilă, generată de cel de-al treilea val al pandemiei.
Spitalul din municipiul Hunedoara este sub o presiune accentuată din cauza numărului mare de cazuri. La Secţia ATI nu mai există niciun loc liber. În spitalul „Dr. Alexandru Simio­nescu” sunt peste 100 de pacienţi in­ternaţi care suferă de Covid 19.
Rata de infectare cu noul coronavirus în mu­nicipiu este acum de 4,64 la mie. După cum ştiţi, în cazul în care va depăşi 6 la mie, există riscul carantinării oraşului şi tot noi, cu toţii, va trebui să ne supunem unor restricţii şi mai neplăcute.

Nu îşi doreşte nimeni acest lucru!
La fel cum nu ne dorim nici să ajungem la o rată de infectare de 7,5 la mie, iar, astfel, res­tricţiile aplicate acum doar vinerea, sâmbăta şi duminica, să fie extinse pe tot parcursul săptămânii.
Cum va evolua numărul de cazuri în mu­nicipiu, în cea mai mare măsură, depinde de fiecare dintre noi. Trebuie să respectăm mă­surile de prevenţie (distanţare fizică, pur­tarea CORECTĂ a măştii de protecţie, igiena mâi­nilor), dar şi măsurile impuse de auto­rităţi.
Numai aşa putem spera ca, într-un viitor foar­te apropiat, rata de infectare să scadă, iar res­tricţiile actuale, aplicate (deocamdată) doar la sfârşit de săptămână, să fie ridicate.

Nu este cazul să ne relaxăm. Dimpotrivă!
Trebuie să fim la fel de prudenţi, cum am fost la începutul pandemiei!
Dacă situaţia va fi mai bună, sau mai dificilă, depinde şi de noi.
De fiecare dintre noi.

Primarul municipiului Hunedoara,
Dan Bobouţanu”

One thought on “Apel al primarului Dan Bobouţanu către locuitorii Hunedoarei

  • 30 martie 2021 la 3:34
    Permalink

    Cati mor la ati?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste 80 de controale ale ITM Hunedoara la firme din judeţ

În perioada 22-28 martie 2021, ITM Hunedoara a desfăşurat mai multe acţiuni de control. Astfel s-au întreprins un număr de

Lucrările la amenajarea sensului giratoriu de la Sântuhalm avansează

Potrivit unui comunicat semnat de Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva, lu­crările la amenajarea sensului giratoriu de la Sântuhalm se desfăşoară

Primarul din Petroşani vrea ca municipiul să iasă mai repede din carantină

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi (foto), a venit, din nou, cu o soli­citare către prefectul de Hunedoara. Pentru că

Închide