Peste 990 de persoane şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM

În primele două luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţio­nal de Ocupare a Forţei de Muncă, prin inter­mediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 993 persoane, dintre care 481 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 538 au peste 45 de ani, 209 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 160 au între 25 şi 35 de ani, iar 86 sunt tineri sub 25 de ani (din care 75 tineri NEET).
În funcţie de rezidenţă, din totalul per­soa­nelor încadrate în muncă, 778 provin din me­diul urban, iar 215 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pre­gătire al persoanelor pentru care s-a iden­ti­fi­cat un loc de muncă, cele mai multe per­soane au studii liceale, 449, urmate de cele care au ca studii şcoala profesională sau de arte şi meserii, 273. Numărul celor fără studii sau cu studii primare şi gimnaziale este de 201, cei cu studii postliceale sunt în număr de 14, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 56.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 327 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de pro­filare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, per­soa­nele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/ 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în cursul lunii februarie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei so­ciale privind acordarea indemnizaţiei de şo­maj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 906 persoane. Pentru mai multe in­formaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, puteţi accesa www.ajofmhd.ro . (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare