Aparatură de două milioane de lei pentru spitalul din Brad

7 iunie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Anul trecut, conducerea Spitalului Municipal Brad s-a concentrat pe activitatea de Primiri Urgenţe, aceasta fiind mutată într-un nou compartiment, amenajat modern. În prezent, atenţia este îndreptată spre dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a mai multor secţii ale instituţiei.
“Am depus un proiect la Ministerul Sănătăţii, pentru a solicita finanţarea investiţiei. Ne dorim achiziţionarea de aparatură medicală performantă, care să vină atât în sprijinul desfăşurării actului medical, cât şi al pacientului, prin precizia stabilirii unui diagnostic corect şi a realizării unei intervenţii chirurgicale cât mai precise. Un prim exemplu ar fi achiziţionarea unui laparoscop pentru Chirurgie şi Ginecologie. Este prioritar şi absolut necesar. Dermatologia, Reumatologia, Recuperarea Medicală şi Cardiologia sunt incluse pentru noi dotări, iar lista continuă cu alte secţii şi compartimente, fiind una destul de stufoasă. Am estimat un necesar de circa 2.000.000 de lei, bani de la Minister şi o cotă de 10 procente de la administraţia publică locală. Suma a fost cuprinsă în bugetul pentru 2017 şi sperăm să primim un răspuns cât mai repede, cu toate că în general, au întâietate spitalele regionale şi unităţile sanitare mari, care solicită investiţii pe măsură. De regulă, în cel de-al patrulea trimestru se primeşte feedback, posibil şi pe urma unor rectificări”, a precizat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. i.nic carasteanu spune:

    Domnul Cobori este un manager adevarat, dovedeste ca cei care l-au numit au avut mana buna. Sunt extrem de incantat de prestatia sa. Si nu are nici un semnalment a deveni un Lucan de Brad.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Se coace o nouă lege pentru comunităţile rurale

Potrivit unei propuneri legislative, parlamentarii vor ca văcarii, ciobanii şi porcarii să fie trecuţi în nomenclatorul de meserii, pentru a...

Bulina albă 7.05.2017

Călin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos

Bulina neagră 7.05.2017

Mircea Rovinar, primarul comunei Vălişoara

Închide