Apa Serv Valea Jiului, dată exemplu de ministrul Fondurilor Europene

9 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Rovana Plumb a făcut o analiză a proiectelor aprobate pe Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), dar şi obiectivele în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene până la sfârşitul acestui an.
„Avem toate premisele create de a lansa tot ceea ce înseamnă linii de finanţare. Mai avem de lansat 19 la sută din total alocare program (Programul Operaţional Infrastructură Mare, n.r.) de 23 de miliarde de euro şi acest lucru să fie făcut până la 30 iunie, anul acesta. De asemenea, toate proiectele care sunt în evaluare să poată să fie contractate până la sfârşitul acestui an. Obiectivul pe care l-am propus în ceea ce priveşte absorbţia, atât Ministerul Fondurilor Europene, cât şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care gestionează Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Capacitate Administrativă, să fie atins la sfârşitul anului 2018, în sumă de 1,9 miliarde de euro”, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
Proiectul european derulat de operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului a fost dat ca exemplu de Rovana Plumb, alături de alte investiţii de infrastructură mare derulate la nivel naţional în diferite domenii. „Avem în vedere nevoia de a asigura populaţia cu servicii de apă şi canalizare, extinderea sistemelor de apă şi canalizare, ca proiecte noi în judeţele Galaţi, Vrancea, Alba şi în Valea Jiului. Acestea sunt în implementare“, a spus oficialul. Pe 22 mai 2017, Rovana Plumb a semnat primul proiect de infrastructură mare, cel de la Apa Serv Valea Jiului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nuntaşii de aur vor fi premiaţi de Primăria Deva

Cele mai longevive cupluri din Deva, dar şi din apropiere, urmează să fie premiate, marţi, 15 mai, de la ora...

După un drum lung, de circa 2.000 de kilometri: Zimbrii ajung azi, acasă, la Haţeg

Săptămâna aceasta, primii zimbri care vor fi lăsaţi în libertate în pădurile din zona Haţegului ajung în România, au transmis...

Partidă reprogramată în Liga a IV-a de fotbal

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a decis reprogramarea unui meci din Liga a IV-a, partida dintre Aurul Certej şi Hercules...

Închide