Apa Serv Valea Jiului a demarat campania de verificare a apometrelor

Maximilian Gânju

Operatorul de apă şi canal din Valea Jiului verifică echipamentele care înregistrează consumul de apă al abonaţilor, în condiţiile în care multe apometre sunt expirate, iar consumatorii au „uitat“ să le mai trimită către laboratorul de verificare.
Acţiunea se desfăşoară în toate cele şase localităţi ale Văii Jiului, iar angajaţii societăţii merg la toţi abonaţii şi verifică dacă apometrele mai sunt în perioada de valabilitate ori trebuie trimise către verificare metrologică. Campania are dublu rol, spun specialiştii societăţii, pentru că astfel se poate stabili consumul real al abonatului şi pot fi identificate şi eventuale defecţiuni.
„Acum s-au verificat apometrele din zona de nord a municipiului Petroşani, dar pe lângă această verificare mai identificăm şi consumatorii care au fost conectaţi la reţelele vechi şi încă nu s-au branşat la cele noi. Mai exact, în prima parte a proiectului european de reabilitare a reţelelor de apă şi canal, în unele zone au fost realizate reţele noi de alimentare, dar consumatorii fie mergeau în paralel, fie nu s-au branşat la acestea. Aceste lucruri sunt acum identificate şi corectate. Apoi mai sunt situaţii în care unele apometre nu mai corespund şi înregistrează un consum de apă eronat, iar abonatul se vedea pus în situaţia de a plăti mai puţin decât a consumat sau mai mult“, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
Tot în cadrul acestei acţiuni, specialiştii societăţii mai au în vedere şi punctele vulnerabile ale reţelelor, acolo unde au fost defecte repetate. Problemele descoperite sunt remediate acum, cât vremea încă mai permite echipelor tehnice să intervină, astfel ca pe timp de iarnă să fie cât mai puţine intervenţii la reţelele de distribuţie.

One thought on “Apa Serv Valea Jiului a demarat campania de verificare a apometrelor

  • 7 noiembrie 2017 la 9:40
    Permalink

    Oare de ce își tot face reclama acest director?ca în privința măsurilor de conducereai pas…
    Zicea odată cineva ca oricine știe sa acopere pierderile prin majorare de tarife!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Angajaţii lunii octombrie la Apa Serv Valea Jiului

Creşterea gradului de încasare a facturilor pentru serviciile prestate beneficiarilor, scăderea timpului de intervenţie la avariile semnalate pe reţelele de

Geoparcul Dinozaurilor, subiectul expoziţiei „Periplu ancestral“, din Capitală

O interesantă expoziţie de artă vizuală, rezultată în urma colaborării dintre Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti...

West Deva joacă azi pe teren propriu

Echipa de futsal West Deva va întâlni azi pe Dinamo Leonardo Oradea, într-o partidă contând pentru etapa a VII-a a...

Închide