Actualitate

ANUNŢ

ANUNȚ

ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE ALIMENTARE

 

În perioada 2024-2027,  prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, se acorda sprijin material pentru:

 1. a) tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde;
 2. b) pachetelor cu produse alimentare.

 

 1. În anul 2024, sprijinul material = TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC pentru produse alimentare şi mese calde are o valoare nominală de 250 lei şi se acordă o dată la două luni următoarelor categorii de persoane defavorizate:
 2. a) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
 3. b) familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
 4. c) persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Pentru categoriile de persoane defavorizate mentionate mai sus se pot depune cereri lunar la Direcția de Asistență Socială Geoagiu (Str. Calea romanilor, nr.141, după următorul program:

– luni – joi, între orele 8:00 și 14:00,   si    vineri, între orele 8:00-11:00

Cererile vor fi însoțite de documente privind componența familiei și veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii. Formularul de Cerere – Declarație pe proprie răspundere pentru solicitarea sprijinului material este disponibil la sediul DAS Geoagiu și pe pagina de Internet a instituției.

 1. În anul 2024, sprijinul material – PACHETE CU PRODUSE ALIMENTARE este în cuantum de maximum 125 lei şi se acordă o dată la 6 luni următoarelor categorii de persoane defavorizate:
 2. a) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;
 3. b) membrii familiilor beneficiare de ajutor pentru familia cu copii acordat în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;
 4. c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă stabilite în urma anchetelor sociale efectuate la nivelul unităţilor administraţiei publice în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau reşedinţa.

Pentru persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă pot depune lunar cereri la Direcția de Asistență Socială Geoagiu Str. Calea romanilor, nr.141, după următorul program:

– luni – joi, între orele 8:00 și 14:00,   si    vineri, între orele 8:00-11:00

Cererile vor fi însoțite de documente privind componența familiei și veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii. Formularul de Cerere – Declarație pe proprie răspundere pentru solicitarea sprijinului material – pachete cu produse alimentare – este disponibil la sediul DAS Geoagiu și pe pagina de Internet a instituției.

 

Situaţii critice de viaţă stabilite:

 • persoanele/familiile ale căror venituri lunare, nete realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
 • persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, indiferent de veniturile realizate.

 

CERERILE SE DEPUN LUNAR, dacă există modificări la dosar.

Model cerere si declaratie pachete alimentare

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura