ActualitateFlash

Anul Nou Chinezesc, sãrbãtorit la DHS

Magdalena Şerban

În China, convieţuiesc 56 de grupuri etnice şi există peste o duzină de culte. Cu toate acestea, chiar şi departe de casă, orice chinez îşi ia cu el, o mică parte din frumoasa lui ţară, dar mai ales, din plinătatea sărbătorilor şi a obiceiurilor tradiţionale.

Revelion pe rit chinezesc

Dat fiind faptul că pe 3 februarie, China a sărbătorit Anul Nou, la fel de cunoscut ca şi „Sărbătoarea primăverii”, evenimentul nu a trecut neobservat nici la Deva. Chinezii de la Eurosport DHS i-au urat bun-venit lui 2011, în seara de vineri, cu mâncăruri tradiţionale şi multă voie bună. Dar nu singuri, ci alături de colaboratorii şi angajaţii companiei, pe care i-au răsfăţat atât culinar, cât şi cu cântece şi urări în limba chineză, toate împletite cu muzică românească şi dans. Restaurantul din cadrul Motelului DHS s-a bucurat de o atmosferă aparte, aşa cum a fost obişnuit în ultima vreme, de când petrecerea Revelionului a devenit o adevărată tradiţie. „În ultimii trei ani, am petrecut atât Revelionul chinezesc, cât şi cel românesc aici. Asta, pentru că ne-am integrat foarte bine în România şi ne simţim «acasă» aici, la Deva. Ne bucurăm să le împărtăşim celor dragi – angajaţi, colaboratori şi prieteni – din bucuriile şi optimismul Noului An, odată cu schimbul cultural“, spune doamna Yang Xi, directorul general adjunct al SC „Eurosport DHS“ Deva.

Anul Iepurelui, anul bunăstării

Simbolul anului 2011 este iepurele alb, cunoscut şi sub numele de „pisica de metal“. Iepurele şi culoarea albă, specifice anului care abia a început, semnifică în zodiacul chinezesc, puritatea, înţelegerea, armonia şi sinceritatea. Anul optimismului şi al lipsei de griji aduce şi succes în afaceri. Anul 2011, sub semnul Iepurelui, al patrulea semn zodiacal în Horoscopul Chinezesc, se anunţă un an mai bun decât 2010. „Le urăm tuturor, să aibă parte de împliniri pe toate planurile! De asemenea, ţin să le mulţumesc tuturor celor care au acceptat invitaţia de a ne fi alături în aceste momente speciale”, a mai subliniat Yang Xi.

Semn că invitaţii au gustat din plin din dulcele stil asiatic, urarea „San Ni Kuai Lo” (n.r.-La Mulţi Ani în chineză) a completat, pe tot parcursul serii, tradiţionala urare românească.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura