Actualitate

La Turdaş, primăria e chiriaşă în propria comună

Magdalena Şerban

Degeaba ai lemne, dacă nu ai sobă, cum degeaba ai primărie, dacă nu ai clădire proprie, unde să-ţi desfăşori activitatea în linişte. Aşa stau lucrurile în comuna Turdaş, unde primăria, din lipsa unui spaţiu al ei, stă cu chirie.
 

Imobilul primăriei, retrocedat
Banii puţini de la bugetul local nu sunt tocmai un aliat de nădejde pentru edilii comunei Turdaş, astfel încât se depun mari eforturi pentru a se finaliza construcţia unui nou sediu de primărie „În luna iunie 2010, Comisia de Retrocedare a Guvernului a hotărât să i se cedeze clădirea în care se află instituţia primăriei, Bisericii Reformate. Momentan, ne aflăm într-o situaţie dificilă, fiind nevoiţi să plătim, lunar, câte 500 de euro chirie. Şi nu este un secret că avem o situaţie financiară precară, iar banii sunt prea puţini pentru vremurile acestea în care trăim. Cert este că, cu data de 31 decembrie a acestui an, trebuie să eliberăm spaţiul. Până atunci, avem termenul, şi aşa prelungit, în urma tratativelor. Noi facem tot posibilul ca să  finalizăm noua construcţie. Fundaţia e turnată şi imediat ce vremea se va îmbunătăţi, ne punem iar pe treabă, pentru că timpul trece în defavoarea noastră”, spune primarul comunei Turdaş, Aurel Lup (foto).

Proiecte sunt, cum sunt şi speranţe
Cu toate aceste probleme, pogramul investiţional are multe puncte conturate. Un prim proiect, demarat pe mediu şi declarat eligibil, dar mai apoi anulat, vizează introducerea canalizării în satele Spini şi Râpaş. Cu o valoare de 3.000.000 de lei, investiţia ar fi fost una semnificativă pentru comunitate, motiv pentru care a fost depus din nou, de data aceasta prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). “Sperăm că vom avea un răspuns pozitiv de la minister, ne-am pus bazele în această lucrare, pentru că este foarte importantă pentru comună. Mai avem întocmit un proiect pe Măsura 125, pentru modernizarea drumurilor comunale  agricole, am avut ghinion la prima tranşă, nefiind aprobat, dar acum, l-am depus iar şi aşteptăm un răspuns. Nu e de renunţat la milionul de euro, cât reprezintă valoarea lui. Orice bănuţ înseamnă o cărămidă în plus pentru noi şi noi investiţii. Proiecte mai avem, dar mai bine vorbim despre ele, la timpul potrivit”, încheie edilul şef al comunei Turdaş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.