Politica si administratie

Anul 2024 – Anul Avram Iancu!

La 200 de ani de la nașterea ”Crăișorului Munților” – Avram Iancu, anul 2024 va fi dedicat Eroului nos­tru național, a cărui personalitate mar­cantă, a cărui jertfă și sacrificiu rămân pentru totdeauna scrise cu litere de aur în istoria noastră națio­nală.
Am susținut cu tot sufletul proiectul de lege pe care l-am inițiat alături de colegii din PNL și pe care l-am votat astăzi, astfel încât anul 2024 să fie de­cretat Anul Avram Iancu.
Pentru noi toți, Avram Iancu repre­zintă una dintre cele mai puternice figuri ale Revoluției de la 1848, con­ducătorul de fapt al Țării Moților și sim­bolul dorinței de libertate a neamului românesc.
Crăișorul Munților este per­so­nali­tatea centrală pen­tru cristalizarea şi coagularea dolean­ţelor românilor, pre­cum şi pentru organi­zarea rezistenţei acestora îm­potriva forţelor contrare intereselor populaţiei româneşti din Ardeal. Alături de moţii săi, pe care i-a iubit și pe care i-a repre­zentat până la ultima suflare, Avram lancu s-a străduit să facă o realitate din idealurile sociale, liberale şi naţionale ale românilor tran­silvăneni.
”Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea mea fericită”, stă scris în testamentul lui Avram Iancu, iar noi, cei de astăzi, avem datoria de suflet să ducem mai departe aceste năzuințe!

Deputat Vetuța Stănescu,
Președinte PNL Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.