Antrenorul îşi va ajuta echipa şi din teren

11 Lupu-AlexandruCiprian Marinuţ

Alexandru Lupu (foto), tehnicianul în vârstă de 35 de ani al echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, este dispus să intre în teren ca jucător şi în noul sezon pentru echipa sa, dacă va fi nevoie. „Am trei jucători concurenţi pe postul meu, dar cred că pot să joc la nivelul lor”, a spus antrenorul.
Mai multe echipe
Ştiinţa Petroşani va începe turul de campionat cu o săptămână mai repede, deoarece în competiţia Diviziei Naţionale a mai fost acceptată şi Poli Iaşi, formaţie ce s-a retras din Superligă. „Ieşenii au păţit exact ce am păţit noi. Au  promovat, dar nu au avut bugetul necesar pentru a se menţine”, a declarat antrenorul Alexandru Lupu.
Ştiinţa Petroşani, clasată pe locul trei în sezonul trecut, va conta şi în noul sezon pe serviciile antrenorului său, Alexandru Lupu, care la 35 de ani continuă să joace cot la cot cu mai tinerii săi elevi. Apreciatul tehnician şi-ar dori să nu intre deloc pe teren, dar spune că e gata să o facă, dacă este cazul. „Voi intra în teren ca jucător doar dacă va fi nevoie de prezenţa mea pentru a-mi motiva elevii”, a afirmat Alexandru Lupu, care are 20 de ani de rugby în spate. Fost jucător la Ştiinţa şi la Steaua Bucureşti, tehnicianul petroşănean are mare încredere în actualul lot de jucători, despre care spune că are un real potenţial de creştere, dată fiind tinereţea şi dorinţa de afirmare a unora dintre jucători. „Mereu am urmărit performanţa, dar  tot mereu m-am lovit de latura economico – financiară. Acum, sperăm ca în viitorul sezon, să nu mai fie nevoie să renunţăm la jucători consacraţi şi să trebuiască să schimbăm o întreagă echipă în mijlocul campionatului, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut”, a precizat tehnicianul Ştiinţei.
Primul meci cu Năvodari
Conform programului stabilit de Federaţia Română de Rugby, Ştiinţa va juca primul meci pe data de 29 martie, acasă, cu CS Năvodari. „Suntem în urmă cu o săptămână  în ceea ce priveşte pregătirea, dar sper să recuperăm. Poate chiar vom avea şansa unui cantonament, ca şi în iarna trecută. Echipa din Năvodari este un adversar dificil, iar pentru noi este important să începem cu dreptul. În ceea ce mă priveşte, cred că voi juca în meciurile importante, pentru că scopul meu este să-i văd pe ei la treabă, iar pe postul meu, cel de mijlocaş la grămadă, sunt deja trei jucători: Mihalachi, Timofte şi Ţandea”, a spus antrenorul petroşănean.
Cu două promovări în Superligă sub comanda lui Alexandru Lupu, dar de unde Ştiinţa a abandonat din motive de ordin financiar, tehnicianul speră ca şi anul acesta, echipa sa să cocheteze cu primul loc, pentru că tradiţia o obligă. În ceea ce priveşte lotul de jucători, Alexandru Lupu consideră că acesta este unul închegat şi numeros. „Sunt mulţumit de lotul pe care îl am la dispoziţie. Tot ce mi-aş dori eu de la jucătorii mei ar fi ca aceştia să ducă o viaţă sportivă disciplinată şi în afara terenului şi să nu cadă pradă altor tentaţii şi anume, să o lase mai uşor cu nopţile pierdute prin cluburi”, a punctat antrenorul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare