După o şedinţă lungă, liberalii s-au decis. Adio, dar mai rămânem la ciolan!

Antonescu-03Sorina Popa

Ieri, liderii PNL s-au întrunit în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, în care au discutat despre reconfirmarea mandatului de negociere în USL pe tema restructurării guvernamentale. Criza politică din ultimele zile se adânceşte, atâta timp cât premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor, Crin Antonescu (foto), nu par să se mai înţeleagă deloc.
Iohannis, vicepremier şi ministru la Interne
Liberalii au decis să rămână la guvernare. De asemenea, conducerea PNL a discutat despre reconfirmarea mandatului lui Crin Antonescu în fruntea partidului, dar şi despre mandatul ferm în negocierile cu PSD. Liberalii au hotărât să oficializeze mandatul primit de Crin Antonescu la şedinţa informală din Aviatorilor de duminică seara. Înaintea de a tranşa însă situaţia cu PSD, liberalii au decis să propună Delegaţiei permanente excluderea din partid a senatorului Sorin Ilieşiu, care a cerut în ultima şedinţă de grup demisia lui Crin Antonescu şi înlocuirea lui cu Călin Popescu Tăriceanu. Prima condiţie a PNL pentru partenerii de guvernare este acceptarea lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, prin modificarea structurii guvernului în Parlament. S-a cerut şi restructurarea guvernului prin scăderea numărului de miniştri, până la 15 iunie. În mandatul PNL, se precizează că se respinge propunerea premierului Ponta de a se înfiinţa o a patra funcţie de vicepremier pentru PC. Liberalii sunt nemulţumiţi şi de constituirea USD (PSD – PC – UNPR), în condiţiile în care în protocolul USL se prevede că părţile nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale, iar, dacă se intră separat la alegeri, să o facă sub sigla proprie. Crin Antonescu a declarat la finalul şedinţei că s-a decis să se ceară anularea imediată a USD. Conducerea PNL s-a arătat deranjată de faptul că în ultimele zile, liderii PSD, PC şi UNPR au început să comunice în numele USD şi nu al USL. Constituirea USD este considerată drept o încălcare a două puncte din protocolul USL de către conducerea PNL, liberalii solicitând PSD respectarea protocolului semnat. Liberalii au mai cerut şi respingerea Legii amnistiei, aplicarea urgentă a unor măsuri, cum ar fi cele referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit şi scăderea cu 5 la sută a CAS-ului. Antonescu a afirmat că nu s-a cerut demisia sa din fruntea partidului.  Potrivit mandatului, PNL nu acceptă modificarea structurii Guvernului în sensul apariţiei celui de-al patrulea vicepremier, în persoana lui Daniel Constantin. De asemenea, liberalii vor ca şi celelalte nominalizări făcute de Delegaţia Permanentă – Eugen Nicolăescu – Finanţe, Cristian Buşoi – Sănătate şi Teodor Atanasiu – Economie să fie acceptate de pesedişti.
Liberalii hunedoreni sunt alături de Antonescu
Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Tiberiu Balint, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că liberalii hunedoreni au susţinut ca PNL să rămână la guvernare, iar Crin Antonescu să fie reconfirmat pe funcţie.
„Mandatul organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL a fost să continuăm să guvernăm cu cei de la PSD şi pentru ca liderul PNL, Crin Antonescu, să conducă partidul şi pe viitor. Noi ne-am angajat, ca USL, cu un program politic în faţa cetăţenilor. În acest program am spus, printre altele, că vom reduce TVA-ul, că vom reduce cota unică de impozitare şi de asemenea, că vom scădea contribuţia la asigurările sociale. Mai mult, am promis că vom crea noi locuri de muncă. Cu asta am venit în faţa alegătorilor şi am primit votul lor de încredere. Consider că suntem obligaţi în faţa celor care ne-au votat să încercăm să venim cu obiective clare pe agenda guvernului”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

2 comentarii la „După o şedinţă lungă, liberalii s-au decis. Adio, dar mai rămânem la ciolan!

  • 19 februarie 2014 la 7:07
    Permalink

    cred ca cel mai nociv membru al USL este domnul Crin Antonescu , latra ca un maidanez turbat , ar vrea ca toata lumea sa joace dupa cum canta el. Cu asemenea iesiri nu va ajunge presedinte.El vrea ca totul sa fie controlat de PNL

  • 19 februarie 2014 la 8:59
    Permalink

    Oare nu i-a dus Tibi Balint lui Antonescu cainele adoptat din Valea Jiului ca sa-l apere de cei din interiorul partidului ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare