Sport

Antrenorul Dumitru Dorobanțu despre Gîrleanu: „Cred că i s-a urcat la cap”

Andrei Paul Arădoaie (cat. 86 kg), Răzvan Cristian Filip (cat. 92 kg) şi Constantin Emanuel Mican (cat. +92 kg), alături de antrenorul Dumitru Dorobanţu, vor reprezenta România la ediţia 2022 a Campionatelor Euro­pene de box pentru seniori, de la Erevan (Armenia), prevăzută între 23 şi 31 mai.

Nu a mai boxat
Obiectivul este câştigarea unei me­dalii, cu cele mai mari şanse fiind cre­ditat ieşeanul Andrei Arădoaie, cam­pion european de tineret şi campion european de seniori U22. ”Cei trei sunt bine pregătiţi, au făcut un turneu în Republica Moldova, au fost în pregătire cu echipa Spaniei, toţi parametrii ne arată că sportivii sunt în formă. Dar, acum se va vedea şi în rezultatele din Armenia. Vom pleca sâmbătă, iar du­mi­nică urmează tragerea la sorţi”, a declarat Dorobanţu.
Hunedoreanul Cosmin Gîrleanu (foto), participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo (cat. 52 kg) şi un boxer de pers­pectivă (campion mondial juniori în 2015 şi vicecampion european U22 în 2018), nu mai face parte din lotul na­ţional şi a ocolit ultimele mari compe­tiţii. ”Cred că i s-a urcat puţin la cap după calificarea olimpică. Inexplicabil, nu a mers apoi la Mondialele de la Belgrad, este capricios, păcat de cali­tăţile lui. Nu mai vrea să facă perfor­manță, mie îmi pare rău. Nu a vrut să meargă nici la Centura de Aur din acest an, nici la Europene”, a spus Dumitru Dorobanţu.
La Europenele de la Erevan s-au înscris pugilişti din 38 de ţări la 13 categorii de greutate: 46-48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63.5 kg, 67 kg, 71 kg, 75 kg, 80 kg, 86 kg, 92 kg, 92+ kg. Prima gală de meciuri este programată luni, 23 mai. La ultima competiţie continentală, la Jocurile Europene 2019 de la Minsk, nici un boxer român nu a urcat pe podium.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura