Sport

Anton Heleșteanu: “Corvinul va juca la Sibiu, în cupele europene!”

Claudiu Sav

Am stat de vorbă cu directorul sportiv al clubului nostru, Anton Heleșteanu (foto, împreună cu pri­marul Dan Bobouţanu, şi Dan Colesniuc), despre cele mai recente informații legate de participarea noastră în cu­pele europene.

– Suntem într-o perioadă în care există un volum mai mare de muncă în birourile clubului, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de debutul noului sezon și, implicit, de jocurile din cupele europene. Care sunt noutățile din această perioadă, ce ar trebui să știe cei care ne susțin?
– Cred că cel mai important lucru care trebuie menționat acum pleacă de la inițiativa comunității locale, pe care am văzut-o propagată în spațiul public, și care se referă la dorința de a evolua în cupele europene pe o arenă cât mai apropiată de localitatea noastră, de preferință la Sibiu. Nu în ultimul rând, și dorința jucătorilor și staff-ului a fost în concordanță cu cea a hunedorenilor, ținând cont că pe această arenă s-a obținut cea mai importantă perfor­manță din istoria de peste 100 de ani a fotbalului din Hunedoara. Pe cale de consecință, am acționat în două direc­ții, concomitent. Am făcut toate dili­gențele necesare pe lângă Federația Română de Fotbal, Departamentul Internațional, pentru a putea certifica UEFA, în timp util, arena din Sibiu. Pe de altă parte, ne-am adresat domnului primar, Dan Bobouțanu, cu rugămintea de a intermedia obținerea acceptului din partea Consiliului Local, Sibiu, ți­nând cont de faptul că stadionul “Mu­ni­cipal” se află în subordinea acestei entități. Astăzi, în momentul când stăm de vorbă, ambele direcții au convers, în sensul în care putem anunța toată suflarea corvinistă că toate jocurile din competițiile continentale se vor dis­puta pe arena “Municipal” din Sibiu!

– Înțelegem că lucrurile s-au mișcat foarte repede, într-un timp relativ scurt…
– Categoric, da! Și pe cale de con­secință clubul nostru dorește să mulțumească domnului primar, Dan Bobouțanu, inițiatorul proiectului nostru, precum și administrației locale din Sibiu, condusă de doamna primar Astrid Fodor, care au discutat și s-au implicat, necondiționat, pentru a so­luționa acest demers. Nu mai puțin im­portant a fost și sprijinul și asistența permanentă pe care l-am primit din partea Federației Române de Fotbal, prin Departamentele Licențiere și In­ternațional, în obținerea Licenței UEFA, prin procedură extraordinară, și în mutarea locului de disputare a jo­curilor echipei noastre la Sibiu, în con­formitate cu ceea ce și-a dorit întreaga comunitate hunedoreană.

– Mi-ați anticipat o întrebare. Inițial, fusese stabilit ca loc de disputare a aces­tor jocuri arena din Sfântu Gheorghe, nu?
– Da, este adevărat. Clubul Sepsi ne-a ajutat foarte mult, într-un timp, de asemenea, foarte scurt în demersul pe care l-am făcut pe lângă Federația Română de Fotbal de a obține Licența UEFA, prin procedură extraordinară. Clubul nostru își manifestă grati­tu­dinea pentru ajutorul necondiționat oferit de clubul din Sfântu Gheorghe, până la urmă, unei echipe care re­pre­zintă fotbalul românesc în a doua cea mai importantă competiție europeană. Drept urmare, le mulțumim public clu­bului Sepsi OSK și domnilor Diószegi László, Kertesz David și bunului meu prieten, Hadnagy Attila și le dorim multă baftă în viitor.

– Așadar, urmează să ne dăm în­tâlnire, cu toții, pe “Municipalul” Sibian, luna viitoare.
– Cu siguranță! Cu atât mai mult cu cât suntem în contact permanent cu conducerea clubului FC Hermannstadt, implicit cu domnul Ștefan Băcilă, pen­tru a putea să ne ridicăm la nivelul com­petiției în care evoluăm. În sprijinul afirmației mele, vă pot informa că la Sibiu s-a trecut deja la decaparea su­pra­feței de joc, ea urmând să fie înlocuită cu una nouă, la cele mai înalte standarde. Chiar ne dorim să vedem, din nou, un stadion alb-albastru și să ne bucurăm, împreună, de această po­veste frumoasă pe care au scris-o Florin Maxim și băieții săi formidabili!

– Când vom știi, cu exactitate, ad­versarii din primul tur preliminar al UEFA Europa League?
– În mod cert, pe data de 18 iunie când clubul nostru va fi reprezentat la tragerea la sorți care va avea loc la sediul UEFA, de la Nyon. Până atunci, echipa noastră se va reuni în data de 10 iunie, când vom prezenta și jucătorii nou-veniți. De asemenea, îi vom in­forma pe toți hunedorenii despre pro­gramul pre-competițional, cu sta­giul de pregătire aferent, în perioada imediat următoare.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura