Angajaţii Spitalului din Deva îşi primesc salariile

14 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 gligor 1Vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Hunedoara, au fost supuse votului 10 proiecte de hotărâri, dintre care una îi viza pe angajaţii Spitalului Judeţean Deva. De asemenea, a fost prima şedinţă condusă de vicepreşedintele Dorin Gligor (foto), care a preluat funcţia lui Mircea Moloţ, pe perioada cât acesta se află în arest la domiciliu.
Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost acela privitor la rectificarea plafonului de cheltuieli la Spitalul Judeţean Deva, ceea ce a dat şi caracterul extraordinar al şedinţei. „Dacă nu era aprobat acest proiect de hotărâre, angajaţii spitalului erau în imposibilitatea de a-şi lua salariile în perioada imediat următoare. Pentru disciplină economică, cheltuielile se fac în limita unui plafon impus de Ministerul Finanţelor. A venit un plafon majorat, banii existau, dar nu puteau fi altfel cheltuiţi. A fost o formalitate care trebuia îndeplinită pentru a primi salariile toţi cei peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Deva. Suma despre care vorbim vine din încasări,  dar cheltuielile la Consiliul Judeţean, precum şi la orice instituţie subordonată acestuia, se fac în limita unui plafon stabilit, chiar dacă la un moment dat, spitalul, prin buna lui activitate (şi are o bună activitate!), poate să aibă venituri mai mari, acestea nu pot fi cheltuite imediat, decât în limita plafonului aprobat. Cred că ar trebui să ne mai gândim dacă spitalele ar trebui să mai funcţioneze pe criterii pur bugetare“, a declarat Dorin Gligor la finalul şedinţei.
Încă nu a fost stabilită o dată pentru viitoarea şedinţă ordinară, în care se va lua act şi de demisia vicepreşedintelui Tiberiu Balint, dar este posibil ca aceasta să aibă loc, totuşi, în luna decembrie. (O.Mihnea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vremea în următoarele două zile

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii decembrie în aproape toată ţara, cu...

Sedii noi pentru instanţele şi parchetele hunedorene

Programul privind reabilitarea, modernizarea ori construcţia unor noi sedii ale instanţelor ori parchetelor a fost parafat printr-un memorandum aprobat de...

Renunţă la jucătorii fiţoşi

Ionuţ Stelescu, antrenorul echipei Universitatea Petroşani, a afirmat că pe perioada vacanţei de iarnă se va încerca eliminarea din lot...

Închide