Angajații din Prefectura Hunedoara cer să nu mai fie coordonați de Ministerul Afacerilor Interne

Angajaţii Instituţiei Prefectului Ju­deţului Hunedoara au continuat și ieri protestul, salariații fiind prezenți la serviciu, fără să lucreze însă. Oamenii au pus anunțuri pe ușă cum că nu muncesc și nici nu vor munci până ce nu li se măresc salariile.

Reprezentantul guvernului, nu al ministerului
Paula Ardelean, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că angajații care fac grevă nu sunt plătiți în zilele când nu lucrează.
„Prima revendicare se referă la legea care zace prin Parlament de un an. Noi am început încă din 10 februarie 2022 protestele, am făcut patru proteste până acum. Nu s-au rezolvat reven­di­cările noastre, așa că am demarat grevă generală din 10 aprilie și o să o con­ti­nuăm până se vor rezolva revendicările. Legea care zace prin Parlament a trecut de Senatul României, mai are nevoie doar de un aviz de la Comisia de Muncă și dacă intră la vot, noi o să încetăm gre­va. Am mai avea o revendicare ca ins­ti­tuțiile prefectului să fie reașezate la lo­cul firesc, adică în subordinea Gu­ver­nului. Constituția României prevede că prefectul este reprezentantul Guver­nu­lui în teritoriu și nu al ministerului. Noi suntem acum în coordonarea minis­te­re­lor Afacerilor Interne. Noi nu mai vrem să fim la acest minister care nu ne sprijină, nu ne ajută cu nimic niciodată”, susțin sindicaliștii.
La Serviciul de Paşapoarte şi la Ser­viciul de Permise şi Înmatriculări, servicii coordonate de Instituţia Prefectului, activitatea decurge normal.