Politica si administratie

Am auzit-o și pe asta! La ce concluzie a ajuns șeful ANAF. Lucian Heiuș: Evaziunea fiscală se întâmplă prin circulația monetarului

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş (foto), a declarat, ieri, că evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului, iar dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, ar fi înregistrat. Heiuş a precizat că nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa, iar de la an la an acest fenomen este în scădere.

Campanie printre comercianți
„Evaziunea fiscală şi faptele de co­rup­ţie se întâmplă prin circulaţia mo­ne­tarului”, a declarat Heiuș într-o con­fe­rinţă de presă. Potrivit acestuia, în mo­men­tul în care se vor face tot mai multe plăţi prin sistemul bancar, ”inevitabil, atât evaziunea fiscală, cât şi fapte de corup­ţie vor scădea”. ”Dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, la vedere, s-ar în­re­gistra absolut totul. Este clar că este un fenomen care există. Nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa”, a mai afirmat Lucian Heiuş. Acesta a precizat, de asemenea, că ”de la an la an evaziunea fiscală scade”. ”Este un fenomen care este recu­nos­cut şi de Uniunea Europeană”, a adău­gat şeful ANAF. Acesta a anunţat că ANAF, alături de APERO şi Consiliul Naţional pentru IMM-uri, demarează o cam­pa­nie pentru a determina comer­ci­anţii să accepte plata cu cardul. (A. Năstase)