Politica si administratie

Anchete sociale în rândul cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Deva efectuează, în această perioadă, anchete sociale în rândul cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, care sunt găzduiţi de per­soane fizice pe raza municipiului Deva, a informat marţi instituţia publică.

Verifică informațiile
În acelaşi context, la solicitarea Di­recţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, reprezentanţi ai Biroului Asistenţă Comunitară din cadrul DAS Deva efectuează verificări în rândul refugiaţilor pentru identificarea şi monitorizarea minorilor care nu sunt însoţiţi de părinţi sau de un repre­zentant legal, în vederea prevenirii unor situaţii de abuz sau neglijare.
„Investigaţiile se desfăşoară con­form Hotărârii Guvernului nr. 336/2022, cu modificările şi completările ulterioare, de către echipe de asistenţi sociali, psiholog şi interpret vorbitor de limba rusă şi au ca scop verificarea în teren a informaţiilor conţinute în cererile persoanelor fizice care găzduiesc refugiaţi şi solicită decontarea chel­tu­ielilor cu hrana şi cazarea acestora (20 de lei/zi şi, respectiv, 50 de lei/zi pentru fiecare persoană găzduită)”, se menţionează într-un comunicat al DAS Deva.
În luna mai 2022, şase persoane fizice din municipiul Deva au solicitat administraţiei locale decontarea chel­tuielilor de hrană şi cazare pentru găz­duirea a 26 de cetăţeni proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, în timp ce în luna aprilie au fost depuse cinci solicitări pentru 22 de persoane refugiate, dintre care zece au fost copii.
Solicitările privind decontarea chel­tuielilor cu hrana şi cazarea se depun la Primăria Deva, în primele trei zile lu­crătoare ale fiecărei luni, pentru luna pre­cedentă. Cererile înaintate admi­nis­traţiei locale după termenul de trei zile lucrătoare se soluţionează în luna următoare. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.