Politica si administratie

Anchetã la Spitalul Judeţean Deva

Nicolle Ebner

Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a cerut efectuarea unei anchete administrative interne în cazul pacientului decedat, marţi, la Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean Deva, şi despre care se presupune că a rămas mai bine de şase ore în salon, în condiţiile în care, în astfel de cazuri, normativele prevăd o durată maximă de staţionare de două ore.
Prefectul a aflat din presă…
Prefectul Attila Dezsi este nemulţumit de lipsa de comunicare între instituţiile descentralizate, aflând din presă despre incidentul petrecut la Spitalul Judeţean, şi nicidecum de la Direcţia de Sănătate Publică sau conducerea unităţior medicale, cum ar fi fost normal. Ieri, prefectul a cerut o anchetă administrativă internă la Spitalul Judeţean Deva şi a solicitat luarea măsurilor de prevenire a unor astfel de situaţii. „Conducerea spitalului trebuia să amenajeze, la nivelul secţiei, un spaţiu destinat pentru reţinerea persoanelor decedate timp de două ore, până la transferarea acesteia la morgă, conform normelor metodologice de aplicare a Legii 104/21003. Am informat Ministerul Sănătăţii în legătură cu acest incident, precum şi cu măsurile luate”, a declarat prefectul Attila Dezsi, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Totuşi, în urma anchetei, s-a stabilit că persoana decedată a fost singură în salon, pacienţii din celelalte saloane neavând nici un motiv de panică, deoarece nu au fost afectaţi.
…că pacientul decedat…
Managerul Spitalului Judeţean Deva, Dan Florea, declară că, din cauza lipsei de spaţiu, nici un spital din ţară nu are camere speciale pentru reţinerea decedaţilor, până la transferarea lor la morgă. „Se lasă persoana decedată, în salon, două ore, până se instalează semnele morţii, se mută eventualii pacienţi din salon, după care, a doua zi, se dezinfectează spaţiul. Nu poţi să arunci omul direct la morgă. Tot normativele recomandă ca dacă nu ai spaţiu, să ţii cadavrul pe hol, în spatele unui paravan. Nu putem face aşa ceva. În cazul nostru, consider că am procedat corect, şi nu cred că trebuia să anunţ pe cineva că a decedat un pacient la Secţia de neurologie. De fapt, s-a creat o problemă artificială. În spitale, din păcate, se mai şi moare”, a menţionat Dan Florea. Potrivit acestuia, în perioada în care a survenit decesul pacientului, la Urgenţa spitalului erau alţi 30 de bolnavi care aveau nevoie de ajutor, fiind necesară şi prezenţa medicului neurolog de pe secţie.
… a stat şase ore în salon
O ştire difuzată de un post naţional de televiziune releva faptul că, mai bine de şase ore, trei pacienţi de la Spitalul Judeţean din Deva au fost colegi de salon cu un cadavru. Medicii au constatat decesul, l-au acoperit cu un cearceaf şi au plecat. Pacienţii au aşteptat degeaba ca cineva să ridice, din salon, trupul bărbatului mort, brancardierii fiind prea ocupaţi cu transportul altor pacienţi la Urgenţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura