Politica si administratie

Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara: Nu mai încercați să rușinați românii!

Românii sunt din nou urecheați de către guvernanți. De data aceasta, ro­mânii care se întorc acasă de Crăciun să își vadă familiile. Guvernanții cred că ei nu se aliniază regulilor din afară și acasă, în România.

Nu ai cum să ceri să respecte noi reguli
Am fost plecată 15 ani de zile, am trăit un număr aproape egal de ani în două țări și am lucrat, prin natura locului de muncă pe care l-am avut, în peste 8 țări, inclusiv Marea Britanie și Australia. Tatăl meu este plecat de mai bine de 25 de ani în străină­tate – este șofer de TIR. Atât el, cât și mama sunt eroii mei.
Știu exact ce înseamnă străinătatea, știu exact ce înseamnă să te întorci acasă de Crăciun, știu exact ce înseamnă să ajungi la graniță, să stai cu orele în vamă și să fii umilit. Știu ce înseamnă să aterizezi pe un aeroport românesc și conducătorul de zbor să îți ureze ”Bine ați venit acasă!”. Un fior îți străpunge șira spinării și te cuprinzi de emoție, de dor și de regret că trec anii și viața ta de zi cu zi nu este trăită alături de familie, așa cum ar fi normal.
Nu ai cum să ceri românilor să respecte noi reguli de acasă când tu, ca stat, ai eșuat. Nu ai cum să ceri certificate, for­mu­lare de înregistrare, dacă tu, ca Stat, nu ai testare gratuită, nu ai medicamente în spitale și nu ai medicamente în farmacii.
Suntem țara din Europa cu cei mai mulți oameni plecați în afară. De 32 de ani, drag Stat Român, știi că, de Crăciun și de Paști, românii se întorc acasă într-un suflet. Ar trebui să avem cele mai performante sis­teme la intrarea în țară, ar trebui să avem un personal foarte bine pregătit care ne primește cu brațele deschise și cu un zâmbet pe față.
Când încerci să rușinezi românii că nu respectă acasă reguli din afară, deschizi o mare rană pentru acești oameni. Pentru că acești oameni au fost nevoiți să plece. Au fost nevoiți să plece din cauza incom­pe­tenței și corupției la toate nivelele. Pentru că dau nas în nas cu guvernanți, func­ționari și parlamentarii care nu îi fac să se simtă mândri că sunt români.
Românii vor respecta reguli atunci când parlamentarii, când guvernanții, când func­ționarii vor arăta respect și consi­de­rație pentru ei.
Îi rog pe domnii guvernanți să înlo­cu­iască aroganța și amenințările – domnule Bode, cu o umilință, cu tact și cu dragoste pentru confrații noștri.

Deputat Anamaria Gavrilă

One thought on “Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara: Nu mai încercați să rușinați românii!

  • Azi mă lupt pentru drepturi în justiție și sunt persecutat juridic de magistrați .
    Politicienii nu vor să aprobe drepturi prin lege pentru reabilitarea victimelor torturii și mă persecută politic .
    În România îi o problemă cu educația morală a celor cu școală și facultate care sunt pe funcții publice la stat .
    Asta este foarte grav și dureros de rușinos .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura