Politica si administratie

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „E o prioritate să avem un Centru pentru Tineri și Antreprenori!”

Candidatul Partidului Oamenilor Ti­neri la primăria Deva, ANAMARIA GAVRILĂ, vine cu o propunere prin care mediul de afaceri, asociațiile și tinerii pot coopera în diferite proiecte, astfel încât tinerii să fie motivați să rămână acasă, unde se pot dezvolta la fel de bine ca în oricare altă parte.

„Centrul pentru Tineret și Antre­pre­nori e un proiect de suflet. A fost im­plementat cu succes în alte părți, de ce nu l-am pune în practică și la Deva? Știu cât de greu îi este unui tânăr să-și facă un viitor aici. Lipsa experienței este un minus într-un CV. La un astfel de Centru, antreprenorii, asociațiile și tinerii s-ar întâlni pentru a face pro­iecte împreună, pentru a se ajuta reciproc. Toată lumea are de câștigat. Astfel, venim în sprijinul antre­pre­no­rilor și aflăm care le sunt nevoile. Astfel, găsim soluțiile. Împreună, căci întotdeauna proiectele sunt mai de succes când ne dăm mâna unii cu ceilalți!”, explică ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la primăria Deva.

Proiectul pe care îl propune can­di­datul POT urmărește formarea unei noi forțe de muncă. Una calificată pe ne­voile pieței și dispusă să rămână acasă. Un astfel de Centru înseamnă și socializare, deschiderea de noi ori­zonturi. Iar acest lucru contează foarte mult pentru tinerii care chiar au nevoie să vadă perspectiva de ansamblu, nu doar ceea ce se întâmplă aici și acum.

„Cea mai bună experiență o poți deprinde ca voluntar într-o aso­cia­ție non-guvernamentală și într-o firmă dintr-un domeniu în care ți-ai dori să activezi. Ca tânăr, ești dornic de cunoaștere. Curio­zi­tatea i-a dus departe pe mulți. Autoritatea publică, adică pri­măria, nu trebuie să stea deo­parte. E rolul ei să-i aducă la masă pe toți acești actori. Scopul este de a avea cât mai mulți tineri care să rămână acasă pen­tru că aici, acasă, în Deva, au șansa să se dezvolte ca în oricare alt oraș din țară sau din străinătate. Nimeni nu alege să plece departe de casă de prea mult bine. Dacă oferim tinerilor perspectiva unui viitor frumos în Deva, majoritatea vor alege să ră­mână!”, punctează can­di­datul POT, ANAMARIA GAVRILĂ.

Anamaria Gavrilă e convinsă că e nevoie de un centru de acest fel pentru că antreprenorii din oraș trebuie încurajați să se dezvolte. Dacă vom avea o bază solidă în materie de forță de muncă, și alți investitori vor fi tentați să vină să deschidă afaceri în Deva. Primăria și mediul de afaceri trebuie să coopereze, nu să își pună piedici, așa cum se întâmplă în prezent.

„Primăria trebuie să fie un partener de dialog onest și implicat în relația cu mediul de afaceri. Din păcate, până acum, lucrurile n-au stat așa. Eu cred în cooperare. Cred într-un acord serios, pe care părțile se angajează să îl res­pecte. Trebuie să ne dăm mâna pentru ca lucrurile să se schimbe în bine. Prea mulți ani s-a mers anapoda. Prea mulți ani, mediul de afaceri a fost vitregit. Tinerii au fost uitați. Cu­legem rezultatul unei atitudini ostile a primăriei în relația cu antreprenorii și tinerii. Cine are de pierdut? Noi, ce­tățenii. Dar din 9 iunie, totul se poate schimba prin vot! La urne, puterea este a noastră, a oa­me­nilor. Și dacă facem front comun, ni­meni nu poate să treacă peste puterea pe care o avem îm­pre­ună!”, încheie ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la primăria Deva.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura