An cu investiţii la Veţel

18 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-Ioan-Hentiu-Primar-Vetel-3257Magdalena Şerban

Administraţia publică din Veţel a păşit în 2015 cu câteva proiecte de investiţii pe care trebuie să le finalizeze tot în acest an.  

„Prin Grupul de Acţiune Locală Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor, avem aprobat un proiect pentru amenajarea unui teren de sport cu teren sintetic, în localitatea Leşnic şi a unor spaţii de joacă pentru copii, în localitatea Mintia. În cadrul programului european integrat, demarat pe Măsura 322, construim o creşă în Veţel, modernizăm drumul comunal DC 130 Veţel-Căoi, realizăm  alimentarea cu apă a localităţilor Veţel, Herepeia şi Leşnic, introducerea reţelei de canalizare în aceleaşi sate şi construim staţii de epurare în Veţel şi Leşnic. În 30 septembrie 2015, toate acestea trebuie să fie finalizate”, a spus Ioan Henţiu (foto), primarul din Veţel.
Acesta a mai precizat că de alimentare cu apă şi canalizare vor beneficia peste 500 de gospodării din comună, proiectul putând fi extins. În Mintia, apa a fost introdusă deja, iar pentru canalizare se aşteaptă noile axe de finanţare europeană, care ar putea susţine investiţia. Celelalte sate mai mici sunt cuprinse şi ele în planul administrativ, criza de apă regăsindu-se peste tot. Reţeaua de alimentare  are ca sursă conducta principală de la Apa Prod, la care este racordată şi Termocentrala Mintia. „Sunt sate cu comunităţi mici, distanţele dintre ele şi centru sunt destul de mari, iar introducerea celor două reţele principale ar implica nişte costuri foarte greu de suportat din bugetul local. Aşa că încercăm să găsim alte surse de finanţare”, a adăugat primarul din Veţel.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Supărare mare la Crişcior

Din cauza unui minus de 1.400.000 de lei la bugetul pe 2015, comparativ cu anul precedent, primarul din Crişcior, Ovidiu...

Cupa BIG. O surpriză, două victorii ale favoritelor şi un derbi decis la penaltiuri

Partidele contând pentru sferturile de finală ale ediţiei a VI-a a „Cupei Big” au încins la maximum atmosfera în Sala...

Victimele accidentului aviatic din Parâng, comemorate de jandarmi

La 10 ani de la tragicul accident aviatic produs în Parâng, în februarie 2015, soldat cu doi morţi şi doi...

Închide