Amenzi şi subvenţii pierdute pentru incendierea terenurilor

26 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Patru proprietari de terenuri au fost amendaţi pentru că şi-au curăţat suprafeţele de vegetaţia uscată dându-le foc, iar alţii s-au ales cu dosare penale pentru că focurile puse de ei au făcut prăpăd.

Doar în ultima săptămână, peste 80 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Orăştie, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat pentru stingerea a 19 incendii de vegetaţie uscată şi litieră de pădure. Aceste incendii au avansat înainte de a fi stopate, uneori cu eforturi deosebite, pe 60 de hectare, dintre care 25 de hectare reprezintă litieră de pădure.
Un incendiu de vegetaţie uscată, gestionat de pompierii Detaşamentului Hunedoara, izbucnit pe terenul fostei platforme siderurgice, s-a extins pe aproximativ 12 hectare. Arderea a generat o cantitate destul de mare de fum din cauza gudronului ce era răspândit pe aproximativ 100 de metri pătraţi din suprafaţa afectată de ardere.
Incendiile de litieră de pădure şi vegetaţie uscată au fost generate de fermierii sau proprietarii de terenuri care au aplicat focul deschis pentru igienizarea suprafeţelor. ”Vă reamintim că în ultima perioadă pompierii au aplicat patru sancţiuni în valoare de 10.000 de lei proprietarilor de terenuri care au utilizat focul pentru igienizarea terenurilor. Fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru igienizarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.500 de lei, dosar penal şi sistarea subvenţiilor din partea APIA”, a informat ISU Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Măicuţele de la Prislop au făcut o donaţie pentru spitalul din Hunedoara

Şi măicuţele de la Mănăstirea Prislop ajută! Astfel, ele au făcut o donaţie de 20.000 de lei unităţii medicale din...

Bulina neagră, 27.04.2020

Adrian-Cristian B, adolescent de 16 ani, din Lupeni Pentru că a fost condamnat într-un nou dosar de furt, tânărul fiind...

Bulina albă, 27.04.2020

Felicia Andrioni, preşedinte al Sucursalei Hunedoara a CNASR şi profesor la Universitatea din Petroşani Pentru proiectul derulat în parteneriat cu...

Închide