Amenzi de zeci de mii de lei pentru muncă la negru

04 amenzi-opc-piata-centrala-petrosani-1359981619Maximilian Gânju

Controlul inspectorilor ITM Hunedoara derulat la finele săptămânii trecute în Valea Jiului a scos la iveală nereguli la toate societăţile verificate.

Acţiune fulger, cu ispectori de la judeţ
Inspectorii ITM de la Deva şi nu din cadrul Biroului Petroşani au descins în Valea Jiului într-o acţiune de verificare şi la majoritatea societăţilor controlate ori persoanelor fizice autorizate au descoperit abateri. Acţiunea fulger a scos la iveală nereguli mai ales în privinţa angajaţilor fără forme legale. Toţi cei prinşi că aveau angajaţi la negru au fost chemaţi la sediul ITM Hunedoara pentru clarificări şi sancţionaţi cu amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei. Verificările inspectorilor ITM Hunedoara nu s-au încheiat, astfel că numărul sancţiunilor va fi mai mare. Totodată, verificări în cadrul aceleiaşi acţiuni au fost făcute şi în Haţeg, iar două firme au fost găsite cu angajaţi fără forme legale. „Vineri, s-au încheiat la cinci firme acte de control, la toate cele cinci au fost descoperite cinci persoane care munceau la negru. În Haţeg, au fost descoperite două firme, cu două persoane care munceau la negru. Au fost acordate opt amenzi în valoare totală de 90.000 de lei. Acţiunea nu este finalizată, ea continuă zilele acestea”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Controale surpriză şi în perioada următoare
Totodată, inspectorii de muncă au încheiat şi procesele verbale pentru societatea din Petroşani, unde au fost nevoiţi să sesizeze Poliţia după ce actele de constatare le-au fost rupte de soţia administratorului localului. Inspectorii au descoperit la societatea în cauză doi angajaţi fără forme legale, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara. Inspectorii vor continua acţiunile, iar în Valea Jiului vor efectua verificări angajaţi ai ITM care nu sunt din zonă, astfel încât să fie înlăturată orice suspiciune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare