Ambasadorul Italiei în vizitã prin judeţ

12 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 X 1 Ambasadorul Italiei

Nicolle Ebner

Ieri, în prezenţa Excelenţei Sale Mario Cospito, ambasadorul Italiei în România, a fost inaugurat, la Deva, un centru de informare româno-italian, destinat dezvoltării relaţiilor economice dintre cele două ţări. Iniţiativa vizitei diplomatului italian în judeţul nostru aparţine Nataliei Intotero, secretar de stat la MAE.

„Se poate face mai mult”
Centrul de informare româno-italian funcţionează în incinta Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Hunedoara, iar potrivit datelor statistice, în judeţ există 460 de firme cu capital majoritar italian, dintre care 290 mai sunt active. „Sunt convins că se poate face mult mai mult în judeţul Hunedoara, atât din punctul meu de vedere, cât şi din cel al antreprenorilor italieni prezenţi aici”, a declarat ambasadorul italian într-o conferinţă de presă. Un exemplu de bună colaborare cu firme din Italia a fost dat de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Ioan Moloţ, care a apreciat modul în care s-a lucrat cu un consorţiu care a realizat studiul de fezabilitate pentru viitorul aeroport internaţional ce va fi construit lângă Deva, în baza unui parteneriat public-privat. „Autorităţile judeţene susţin activitatea oricărui investitor străin şi încercăm să le oferim un sprijin real. Birocraţia ne omoară, în special la obţinerea avizelor, dar încercăm să-i ajutăm în dezvoltarea afacerilor, în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Moloţ.

Lobby pentru Hunedoara
Secretarul de stat Natalia Intotero recunoaşte că nu a fost nevoie de prea mult lobby pentru a-l convinge pe ambasador să viziteze judeţul Hunedoara. Asta, deoarece ambasadorul se află în România doar din august 2008, iar în zona de vest a ţării nu a fost invitat până acum. „Am dorit foarte mult ca Excelenţa Sa să cunoască judeţul, o parte din investitorii italieni şi români, şi în acelaşi timp să găsim soluţii pentru a atrage noi investitori, asta însemnând crearea de noi locuri de muncă. O mână întinsă de autorităţile locale a fost crearea acestui Centru de Informare, care va veni în sprijinul tuturor investitorilor din judeţ,  sau a celor ce vor dori să-şi deschidă o afacere aici”, a declarat secretarul de stat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă -13.06.2009

Ilie Păducel, primarul oraşului  Petrila, Pentru că a anunţat că se va asigura ca urmaşii minerilor morţi în explozia de...

Bulină neagră – 13.06.2009

Daniel Timofte, antrenor Jiul Petroşani Pentru că nu a reuşit să zgândărească orgoliul jucătorilor săi, determinându-i să joace cu ambiţie...

Gura lumii – 13.06.2009

Un edil ajuns peste noapte pe o funcţie destul de înaltă, dacă ne gândim că este chiar mai mult decât...

Închide