Politica si administratie

Ambasadori la Castelul Corvinilor

Adriana Năstase

Ambasadorii Indoneziei, Vietnamului, Pa­kistanului, Bangladeshului şi Turk­me­nis­ta­nului au fost oaspeţii Castelului Corvinilor din Hunedoara, sâmbătă, la finalul unei vizite de trei zile pe care aceştia au efectuat-o în ju­deţul Hunedoara, la invitaţia Consiliului Judeţean.

Ordinul Cavalerilor
Pentru că sosirea lor a coincis cu Ziua Dra­pe­lului Naţional, cei cinci ambasadori au asis­tat la arborarea steagului României pe Turnul Nou de Poartă de la Castelul Corvinilor.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, au primit salutul Ordinului Cavalerilor de Hu­ne­doa­ra şi au vizitat apoi monumentul medieval.
„Mă bucur nespus că Excelenţele lor au ales să vină şi la Castelul Corvinilor pe par­cur­sul vizitei efectuate în judeţul Hunedoara. (…) Domniile lor au avut ocazia să cunoască o parte din istoria fabuloasă a neamului Hunedoreştilor, dar şi a castelului în sine. Sunt sigur că aceasta va fi dusă prin viu grai şi în ţările Excelenţelor lor. Este important pen­tru noi ca fiecare turist care vine la Hu­ne­doara să înţeleagă şi să spună povestea mai departe, deoarece un turist mulţumit îţi va trimite, mereu, cel puţin încă un turist”, a de­clarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Ambasadorii Indoneziei – Muhhamad Amhar Azeth, Vietnamului – Dang Tran Phong, Pakistanului – Zafar Iqbal, Bangla­de­shu­lui – Daud Ali, şi Turkmenistanului, Annamammet Annayev, au efectuat, în perioada 24-26 iunie, o vizită în judeţul Hunedoara.
Pe parcursul celor trei zile, ambasadorii au avut o întâlnire cu mai mulţi oameni de afa­ceri din domeniul agriculturii şi au vizitat mai multe obiective turistice de pe teritoriul ju­deţului, cum sunt cetatea dacică Sarmi­ze­getusa Regia, monument UNESCO, Muzeul Aurului din Brad şi Muzeul Textilelor din Băiţa.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.