Adio, Termocentrala Mintia!

Aproape 1.500 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au primit în­şti­in­ţările prin care sunt informaţi că vor fi dis­po­ni­bilizaţi colectiv din cadrul companiei, ur­mând ca de luni, 28 iunie, să intre în pe­ri­oada de preaviz, care durează 20 de zile.
„Durata preavizului este de 20 de zile lucrătoare. În această perioadă se pot efec­tua concedii de odihnă. Pentru eventualele con­cedii medicale – foi de boală – nu se cal­culează zile de preaviz efectuat”, a anunţat administratorul special al CEH, Cristian Roşu.
Potrivit acestuia, din numărul total de persoane care vor fi concediate colectiv, 700 sunt angajaţi ai Termocentralei Mintia, ceea ce înseamnă că aproape tot personalul va fi disponibilizat. Diferenţa de 777 de an­ga­jaţi disponibilizaţi din cadrul CEH sunt sa­lariaţi ai exploatărilor miniere din Valea Jiu­lui.
Persoanele disponibilizate vor primi o sumă compensatorie de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10 la sută, la care se adaugă venituri de completare pen­tru o perioadă de doi ani pentru energe­ti­ci­eni şi de patru ani pentru mineri, conform ne­gocierilor purtate între administraţia CEH şi Sindicatul „Muntele”, reprezentativ la nivel de unitate. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.