Demiterea lui Cosmin Rădescu de la şefia teatrului din Petroşani, misiune imposibilă

Sorina Popa

Fostul manager al teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu, revine la conducerea insti­tuţiei culturale, aşa au decvis magistraţi ai Tribunalului Hunedoara. Este pentru a doua oară când Rădescu revine la şefia teatrului, tot după o decizie a instanţei.

Executorie dar nu e definitivă
Contractul de manager al lui Cosmin Ră­descu expiră în luna mai anul viitor. Până atunci, dacă tot aşa merg lucrurile, el are toate şan­sele să conducă teatrul în continurae. Decizia judecătorilor nu este definitivă, dar este executorie, aşadar revine pe post iar Cosmin Vasile, pus manager interimar acolo va pleca din funcţie.
„Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul Rădescu Cos­min în contradictoriu cu pârâţii UAT Judeţul Hu­nedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara şi pre­şe­dintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi cu Vasile Cosmin Florin şi, în consecinţă: Dis­pune suspendarea executării actelor adminis­tra­tive constând în Dispoziţiile nr. 139/ 20.05.2021 şi nr.142/24.05.2021, ambele emise de preşedintele Consiliului judeţean Hu­nedoara, până la soluţionarea în fond a acţiunii în anularea actelor administrative. În cazul în care reclamantul nu introduce ac­ţiunea în anularea actelor în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Obligă pârâţii la plata în so­lidar a sumei de 3.570 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamant. Executorie. Cu drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Tribuna­lu­lui Hunedoara.
Reamintim că Rădescu a fost demis de la con­ducerea teatrului, pentru că nu s-a pre­zen­tat în repetate rânduri la examinarea activităţii sale, dar a atacat decizia în instanţă.

Fac recurs
Ion Bădin, vicepreşedintele CJ, care coor­do­nea­ză Teatrul I.D.Sîrbu din Petroşani, a de­cla­rat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că “în şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara de mâi­ne (n.r.-astăzi), va fi modificată orga­ni­gra­ma teatrului. Astfel, în loc de opt posture de con­ducere vor rămâne doar şase. Va fi des­fiin­ţat postul de director general adjunct şi cel de di­rector economic. Posturile de actor va fi mărit cu unul. Direcţia Economică a teatrului va de­ve­ni Serviciu”. Bădin susţine că instituţia jude­ţeană va ataca decizia magistraţilor de a-l re­pune, din nou, pe Cosmin Rădescu în funcţie.
Vineri, după process, mai mulţi actori de la Petroşani au protestat în faţa sediului CJ.

One thought on “Demiterea lui Cosmin Rădescu de la şefia teatrului din Petroşani, misiune imposibilă

  • 28 iunie 2021 la 13:37
    Legătură permanentă

    Aveți acordul cuiva de a posta aceste poze?
    Iar dacă tot postați fără a cere vreun acord, ați putea măcar să precizați sursa!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.