Amânarea Jocurilor Olimpice costă CIO 800 de milioane de dolari

18 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Preşedintele CIO, Thomas Bach (foto), a anunţat cifra estimativă în ce priveşte împingerea ediţiei Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul viitor, într-o întrunire online a Comitetului Executiv.
Această estimare arată că forul olimpic va cheltui circa 800 de milioane de dolari în urma amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021, din care 150 de milioane vor reprezenta un „pachet de sprijin“ pentru mişcarea olimpică, mai exact împrumuturi pentru federaţii internaţionale şi comitete olimpice naţionale. Este pentru prima dată când CIO face publice asemenea date.
Federaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia pot aplica pentru împrumuturi refinanţate, ca parte dintr-o înţelegere între CIO şi programul de sprijin al Guvernului elveţian, în plus faţă de finanţarea aprobată de Comitetul Executiv. Fiecare dintre părţi va acoperi 50 la sută din fonduri.
Alte 32 de federaţii, cu sedii în alte ţări, pot primi bani din pachetul CIO, informează insidethegames. Restul de 650 de milioane de dolari vor merge spre organizarea Jocurilor în 2021, restul cheltuielilor urmând a fi suportate de Japonia, în baza contractului semnat cu CIO în 2013.
Bach a refuzat să comenteze sugestiile recente că JO, amânate pentru 23 iulie-8 august 2021, nu vor putea avea loc dacă nu se descoperă până atunci un vaccin contra virusului SARS-CoV-2. „Noi muncim acum cu angajament total pentru succesul ediţiei de la Tokyo, pentru a avea aceste Jocuri într-un mediu sigur pentru participanţi. Mai avem un an şi două luni până la start, nu ar trebui să hrănim speculaţii asupra a ceea ce va fi”, a declarat preşedintele CIO. (N.Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lucrurile revin la normal în gimnastică

După cum am mai anunţat în această săptămână, o serie de sportivi revin la activitatea din sălile de antrenament, printre...

Două noi proiecte de modernizare a şcolilor din Hunedoara

Alte două proiecte privind îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale din municipiul Hunedoara vor intra în etapa de precontractare

Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă

Guvernul a aprobat, ieri, luni, 18 mai 2020, hotărârea privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020....

Închide