FlashPolitica si administratie

Am trăit să o vedem și pe asta! Un primar liberal, trimis în judecată pentru dare de mită!

Adriana Năstase

Un primar liberal din județ, un fost viceprimar dar și doi angajați ai Agen­ției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Hunedoara au fost trimiși în judecată de DNA.

 

În stare de libertate

Este vorba despre primarul și fostul viceprimar din comuna Lunca Cernii de Jos și doi angajați ai APIA Hunedoara. Faptele de care sunt acuzați sunt luare și dare de mită și fraude cu fonduri euro­pene. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticoruptie – Serviciul teri­torial Alba Iulia au dispus trimiterea în ju­decată, în stare de libertate, a in­culpaţilor:
– Opriș Florin, la data faptelor şef al Agenţiei de Plăți și Intervenție pentru Agri­cultură (AP.I.A), centrul local Hunedoara, pentru săvârşirea infrac­ţiun­ilor de: luare de mită, în formă con­ti­nuată, folosire sau prezentare de do­cu­mente false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, in formă con­tinuată, săvârşită în forma au­to­ra­tului și a complicității, fraudă infor­ma­tică, în formă continuată.
– Ioan Ovidiu Gabriel, la data faptelor şi în prezent funcţionar în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), centrul local Hunedoara, pentru săvârşirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, în formă continuată, complicitate la folosire sau prezentare de documente false, inexacte sau in­com­plete dacă fapta are ca rezultat ob­ținerea pe nedrept de fraudă infor­ma­tică, în formă continuata, fonduri euro­pene, în formă continuată,
– Lupulescu Livituc (foto), la data fap­telor şi în prezent primar al comunei Lunca Cernii de Jos, județul Hunedoara, pentru săvârşirea infracțiunilor de: dare de mită, în formă continuată, folosire sau prezentare de documente false, inex­ac­te sau incomplete dacă fapta are ca re­zultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
– Zepa Daniel, la data faptelor vice­primar al comunei Lunca Cernii de Jos, județul Hunedoara, pentru săvârşirea in­fracţiunilor de dare de mită, în formă continuată, folosire sau prezentare de do­cumente false, inexacte sau in­com­plete dacă fapta are ca rezultat obți­ne­rea pe nedrept de fonduri europene, in formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În perioada 2012-2015, inculpatul Opriș Florin, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit în mai multe tranşe, printr-un intermediar, suma totală de 180.000 de lei din partea inculpaţilor Lupulescu Livituc şi Zepa Daniel, pentru ca în schimb să aprobe la plată cererile formulate de aceștia din urmă şi de persoane din anturajul lor, în condițiile în care dosarele respective nu erau com­plete şi prezentau neconformități. Me­canismul de comitere a faptelor ar fi pre­supus identificarea, de către inculpaţii Lupulescu Livituc şi Zepa Daniel, a unei persoane de încredere care ar fi acceptat să depună cerere la APIA şi să solicite sprijin pentru o suprafaţă de 30 hectare pe care Primăria Lunca Cernii de Jos. Ulterior, sumele de bani de­con­tate de APIA ar fi fost retrase de la bancomat şi remise inculpatului Opriş Florin. Agenţia de Plăți și Intervenție pen­tru Agricultură s-a constituit parte ci­vilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile asi­gurătorii dispuse în cauză. Anterior, inculpatul Opriş Florin a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru săvârşirea unor infracțiuni luare de mită şi trafic de influență.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura