Am reuşit să ţinem criza sanitară sub control. Urmează dezvoltarea economică a României pe baze solide

25 ianuarie 2021 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Economia României are acum şansa reală a unei reveniri puternice şi rapide, pe baze so­lide, în beneficiul nostru, al tuturor. Sunt date şi cifre confirmate de organismele financiare mondiale, care ne dau certitudinea că lu­crurile se îndreaptă în direcţia corectă.
Prin măsurile adoptate şi implementate de Guvernul PNL în 2020, România a depăşit cu bine criza sanitară generată de pandemie, criză ce va putea fi stăpânită prin această cam­panie de vaccinare, iar anul 2021 începe sub auspicii economice favorabile.
Vorbim despre o adevărată dezvoltare eco­nomică, despre măsuri concrete de susţinere a creşterii puterii de cumpărare şi a nivelului de trai, care să nu fie anulate de inflaţie ori
de creşterile de preţuri, aşa cum s-a întâmplat cu falsele majorări de pe vremea guvernelor PSD.
Economia României are şansa reală a unei reveniri puternice, rapide, după contracţia economică provocată de criza sanitară care a afectat întreaga omenire, şi asta doar datorită politicilor de dreapta aplicate de Guvern.
Datele şi cifrele oficiale ale instituţiilor fi­nan­ciare respectate la nivel mondial confirmă toa­te aceste aspecte. Astfel, veşti îmbu­cu­ră­toare vin de la Banca Mondială, organismul in­ter­na­ţional care, după ce a analizat 154 ţări şi peste 3.100 măsuri financiare luate de gu­verne în contextul pandemiei COVID, a clasat România în topul mondial al ţărilor cu cele mai multe şi mai aplicate măsuri luate, alături de ţări precum SUA, Germania, Franţa sau Australia.
În această lună, pentru a patra oară con­se­cutiv în timpul guvernării liberale, BNR a decis din nou reducerea dobânzii de politică mo­ne­tară, de la 1.5% la 1.25%. În cele 14 luni de guvernare liberală, dobânda de referinţă s-a înjumătăţit de la 2,5% la 1,25% astăzi. Re­du­ce­rea dobânzii de referinţă va duce şi la scă­derea costului împrumuturilor bancare pentru români şi pentru companii, fiind un puternic semnal de creditare ieftină dat întreprin­ză­to­rilor şi investitorilor.
Rata inflaţiei a continuat să scadă în ulti­mele două luni ale anului 2020, ajungând acum la jumătate faţă de luna decembrie 2019, după guvernarea catastrofală a PSD, când inflaţia era de 4,04%. Sub conducerea PSD, timp de doi ani la rând România a avut cea mai mare inflaţie şi cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană, cu un maximum de 5,4%.
Politicile de dreapta implementate cu suc­ces de PNL au dus şi la creşterea câştigului salarial mediu nominal brut cu peste 2 pro­cente, în timp ce câştigul salarial mediu no­minal net a crescut cu 7,3% în noiembrie 2020, faţă de noiembrie 2019, când PNL a preluat guvernarea.
În tot acest timp, datorită acestor măsuri gân­dite pentru mediul de afaceri, în no­iem­brie 2020 volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de noiembrie 2019 cu 14,6%. De asemenea, comparativ cu noiembrie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a cres­cut în noiembrie 2020 cu 3,9%. Şi cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în prin­cipal întreprinderilor a crescut în no­iem­brie 2020, faţă de noiembrie 2019, cu 9,2%.
Toate aceste creşteri, toţi aceşti indicatori re­prezintă, de fapt, baza de susţinere a poli­ti­cilor sociale implementate de guvernarea de dreapta, menite să ducă în continuare la creş­terea nivelului de trai, a puterii reale de cum­pă­rare, astfel încât românii să trăiască mai bine aici, la ei acasă, alături de familiile lor.

Vetuţa Stănescu, deputat, preşedintele PNL Hunedoara

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. un Român spune:

    Doamne ferește! Acest articol este plătit? Nu a explodat serverul când l-ați difuzat? Acești băsisto-iohaniști distrug țara și au tupeul să spună că o salvează. Așa au zis boc și băsescu în 2010 – „am salvat țara”, împrumutând 20 de miliarde de dolari de la fmi- dar nu au zis că au falimentat și distrus sute de mii de români!

  2. ATTILA spune:

    ASTA SI SOSOACA MAI LIPSEAU IN PARLAMENT!!!

  3. Gica spune:

    Bai romane mare tantalau poti sa fi. Ori asta ori esti tu ala platit sa posteze toate bazaconiile. Nu va ajuns ma 30 de pesedism si furt? Judetul Hunedoara e unul din cele mai sarace din Ardeal datorita furtului national care se numeste psd, si care va tine in prostie, minciuna si intuneric.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fostul subprefect Dorel Bretean, numit şef al Gărzii de Mediu Hunedoara

Sorina Popa Cum scriam zilele trecute, nici un poli­ti­cian obligat să demisioneze dintr-o funcţie la stat nu ajunge pe drumuri,...

Judeţul nostru ar putea avea un subprefect de la UDMR

Sorina Popa Conducerea UDMR a solicitat în urmă cu câteva luni ca prefecţii să nu mai fie apolitici, pentru că,...

Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean vor fi Ion Bădin şi Alin Ţambă

Sorina Popa Se pare că, în sfârşit, vor fi aleşi şi cei doi vice­preşedinţi ai Consiliului Judeţean Hune­doara. De patru...

Închide