Am reuşit să ţinem criza sanitară sub control. Urmează dezvoltarea economică a României pe baze solide

Economia României are acum şansa reală a unei reveniri puternice şi rapide, pe baze so­lide, în beneficiul nostru, al tuturor. Sunt date şi cifre confirmate de organismele financiare mondiale, care ne dau certitudinea că lu­crurile se îndreaptă în direcţia corectă.
Prin măsurile adoptate şi implementate de Guvernul PNL în 2020, România a depăşit cu bine criza sanitară generată de pandemie, criză ce va putea fi stăpânită prin această cam­panie de vaccinare, iar anul 2021 începe sub auspicii economice favorabile.
Vorbim despre o adevărată dezvoltare eco­nomică, despre măsuri concrete de susţinere a creşterii puterii de cumpărare şi a nivelului de trai, care să nu fie anulate de inflaţie ori
de creşterile de preţuri, aşa cum s-a întâmplat cu falsele majorări de pe vremea guvernelor PSD.
Economia României are şansa reală a unei reveniri puternice, rapide, după contracţia economică provocată de criza sanitară care a afectat întreaga omenire, şi asta doar datorită politicilor de dreapta aplicate de Guvern.
Datele şi cifrele oficiale ale instituţiilor fi­nan­ciare respectate la nivel mondial confirmă toa­te aceste aspecte. Astfel, veşti îmbu­cu­ră­toare vin de la Banca Mondială, organismul in­ter­na­ţional care, după ce a analizat 154 ţări şi peste 3.100 măsuri financiare luate de gu­verne în contextul pandemiei COVID, a clasat România în topul mondial al ţărilor cu cele mai multe şi mai aplicate măsuri luate, alături de ţări precum SUA, Germania, Franţa sau Australia.
În această lună, pentru a patra oară con­se­cutiv în timpul guvernării liberale, BNR a decis din nou reducerea dobânzii de politică mo­ne­tară, de la 1.5% la 1.25%. În cele 14 luni de guvernare liberală, dobânda de referinţă s-a înjumătăţit de la 2,5% la 1,25% astăzi. Re­du­ce­rea dobânzii de referinţă va duce şi la scă­derea costului împrumuturilor bancare pentru români şi pentru companii, fiind un puternic semnal de creditare ieftină dat întreprin­ză­to­rilor şi investitorilor.
Rata inflaţiei a continuat să scadă în ulti­mele două luni ale anului 2020, ajungând acum la jumătate faţă de luna decembrie 2019, după guvernarea catastrofală a PSD, când inflaţia era de 4,04%. Sub conducerea PSD, timp de doi ani la rând România a avut cea mai mare inflaţie şi cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană, cu un maximum de 5,4%.
Politicile de dreapta implementate cu suc­ces de PNL au dus şi la creşterea câştigului salarial mediu nominal brut cu peste 2 pro­cente, în timp ce câştigul salarial mediu no­minal net a crescut cu 7,3% în noiembrie 2020, faţă de noiembrie 2019, când PNL a preluat guvernarea.
În tot acest timp, datorită acestor măsuri gân­dite pentru mediul de afaceri, în no­iem­brie 2020 volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de noiembrie 2019 cu 14,6%. De asemenea, comparativ cu noiembrie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a cres­cut în noiembrie 2020 cu 3,9%. Şi cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în prin­cipal întreprinderilor a crescut în no­iem­brie 2020, faţă de noiembrie 2019, cu 9,2%.
Toate aceste creşteri, toţi aceşti indicatori re­prezintă, de fapt, baza de susţinere a poli­ti­cilor sociale implementate de guvernarea de dreapta, menite să ducă în continuare la creş­terea nivelului de trai, a puterii reale de cum­pă­rare, astfel încât românii să trăiască mai bine aici, la ei acasă, alături de familiile lor.

Vetuţa Stănescu, deputat, preşedintele PNL Hunedoara

3 comentarii la „Am reuşit să ţinem criza sanitară sub control. Urmează dezvoltarea economică a României pe baze solide

 • 26 ianuarie 2021 la 11:32
  Permalink

  Doamne ferește! Acest articol este plătit? Nu a explodat serverul când l-ați difuzat? Acești băsisto-iohaniști distrug țara și au tupeul să spună că o salvează. Așa au zis boc și băsescu în 2010 – „am salvat țara”, împrumutând 20 de miliarde de dolari de la fmi- dar nu au zis că au falimentat și distrus sute de mii de români!

 • 26 ianuarie 2021 la 12:31
  Permalink

  ASTA SI SOSOACA MAI LIPSEAU IN PARLAMENT!!!

 • 27 ianuarie 2021 la 5:06
  Permalink

  Bai romane mare tantalau poti sa fi. Ori asta ori esti tu ala platit sa posteze toate bazaconiile. Nu va ajuns ma 30 de pesedism si furt? Judetul Hunedoara e unul din cele mai sarace din Ardeal datorita furtului national care se numeste psd, si care va tine in prostie, minciuna si intuneric.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare