Alte zeci de amenzi pentru abateri în pandemie

Nu mai puţin de 61 de sancţiuni au fost aplicate în decursul zilei de marţi de către echipele mixte de control. Verificările au vizat şi de această dată zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid -19.
Marţi au fost verificate 85 de societăţi comerciale şi 70 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, din care 60 pentru nerespectare măsurii protecţie individuală şi una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/ izolare, în valoare de 1.000 de lei, valoarea totală a amenzilor fiind de 4000 de lei.
Faptul că era obligat să stea în carantină, ca urmare a revenirii în ţară din Marea Britanie, nu l-a prea interesat pe un hunedorean. Individul de 57 de ani, din Hunedoara, a mers la S.P.C.L.E.P. Hunedoara pentru a-şi preschimba actul de identitate, dar funcţionarii au chemat poliţia. Individul a fost amendat şi va ajunge într-un centru de carantină al statului.
O acţiune de amploare a fost desfăşurată şi de poliţiştii de la transporturi, vizate fiind trenurile de călători, staţiile de cale ferată şi aeroporturi, pentru limitarea efectelor pan­demiei Sard Cov-2 şi creşterea siguranţei călătorilor. La acţiunea desfăşurată în întreaga ţară au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, sprijiniţi de forţe ale Jandarmeriei Române, Poliţiei Locale şi de reprezentanţi ai CFR Călători. La nivelul judeţului nostru, până ieri la prânz, poliţiştii de la transporturi au dat 9 sancţiuni contra­ven­ţionale. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.