Politica si administratie

Aleşii locali habar nu au ce voteazã

cl devaOana Mihnea

Ieri, aleşii locali de la Deva s-au întrunit în şedinţă de îndată ca să voteze prelungirea termenelor de finalizare în cazul a patru proiecte pe fonduri europene, între care se numără reabilitarea Bulevardului Dacia.
Termenul de finalizare a acestora este 31 decembrie 2015. Din varii motive, până la acea dată nu va fi posibilă încheierea lucrărilor. În situaţia de faţă, primăria avea două variante, fie să continue lucrările pe cont propriu şi să îşi recupereze banii în instanţă de la constructori, fie să ceară Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest o prelungire a termenelor până în 31 iunie 2016. Deşi mai greu digerabile de unii consilieri locali în primă fază, după o analiză mai amănunţită a documentelor, proiectele de hotărâre supuse dezbaterii au trecut cu majoritate de voturi. De precizat că mulţi dintre aleşi locali habar nu aveau de stadiul lucrărilor şi ce se votează. „Aceste proiecte nu se puteau finaliza integral până la 31 decembrie, o parte din lucrări se vor mai deconta până la această dată şi vor fi recuperate din fonduri europene. Dar va rămâne un rest de plată pentru anul viitor, aproximativ opt milioane de lei. Prelungirea era vitală pentru încheierea proiectului“, a declarat Daniela Pârvu, şeful Serviciului Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Deva. Mai grav este că, în cazul în care nici la finalul lunii iunie a anului viitor lucrările nu vor fi gata, primăria va pierde întreaga finanţare.
Potrivit declaraţiei secretarului municipiului Deva, Laura Sârbu, vina pentru situaţia în care s-a ajuns este a constructorilor deoarece primăria i-a somat în nenumărate rânduri, iar în prezent sunt înregistrate acţiuni în instanţă.

One thought on “Aleşii locali habar nu au ce voteazã

  • Rusine pentru constructor si pentru Primaria Deva pentru ca nu a fost capabil sa gestioneze profesionist derularea acestui proiect.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura